• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Beoavia predstavlja Putnika u Nemačkoj: Obezbeđen novac za odlazak na takmičenje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktorat za civilno vazduhoplovstvo potpisao ugovor o donaciji sa jedinim Udruženjem studenata vazduhoplovstva koje nas predstavlja na takmičenjima u inostranstvu

  • 0
Putnik - vazduhoplov udruženja studenata Beogradskog univerziteta Beoavia Foto Beoavia

Svet će videti Putnika, najnoviji projekat Udruženja studenata vazduhoplovstva Beoavia. Novac neophodan za odlazak na međunarodno takmičenje Air Cargo Challenge koje će se održati od 09. do 13. jula u Ahenu (Nemačka) je obezbeđen

O novom projektu koji je realizovao projektni tim Beoavia portal Aero.rs već je pisao. Samo za odlazak na takmičenje u Nemačkoj na kom bi Putnik, koji nosi ime po proslavljenom srpskom vojskovođi Vojvodi Radomiru Putniku bio predstavljen, bilo je potrebno oko 3.000 evra (357.019,22 dinara), a taj iznos danas je postao stvarnost.

Pedsednica udruženja Beoavia Anđela Vuletić i direktorka Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Mirjana Čizmarov potpisale su ugovor o donaciji novčanih sredstava Udruženju čime je obezbeđeno učešće srpskih studenata u Nemačku na Air Cargo Challenge.

S obzirom na to da je Beoavia jedino udruženje koje predstavlja Univerzitet u Beogradu i Republiku Srbiju na međunarodnim takmičenjima iz oblasti vazduhoplovstva, Direktorat civilnog vazduhoplovstva je, prepoznajući značaj razvoja mladih stručnjaka u oblasti vazduhoplovstva, rešio da donira sumu neophodnu za učešće na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju.

Za projekat Putnik čiji je generalni sponzor kompanija Prince Aviation udruženje Beoavia dobilo je donacije i od drugih sponzora koji su manjim iznosima podržali projekat.

Udruženje studenata vazduhoplovstva Beoavia okuplja akademske građane koji projektuju i izrađuju bespilotne vazduhoplove i rakete i ovo im neće biti prvo učešće na Air Cargo Challenge: Prvi put Beoavia je učestvovala na ovom takmienju 2019. godine sa projektom Raven, dok je tri godine kasnije predstavljena letelica Fenix.

(Aero.rs)

Video: Povratak supersoničnih putovanja: XB-1 otvara put ka brzinama kakve nismo imali od Konkorda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>