• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrvatska kontrola vazdušnog saobraćaja instalirala najmoderniji simulator za obuku budućih kontrolora letenja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Simulator novozelandske kompanije Airways International sastoji se od simulatora sa pogledom od 270 stepeni sa 17 ekrana koji prikazuju deset prilagođenih prikaza aerodroma širom Hrvatske

  • 0
ATC simulator Foto: Shutterstock

Hrvatski pružalac usluga kontrole vazdušnog saobraćaja Croatia Control instalirao je simulator kontrolnog tornja za kontrolu vazdušnog saobraćaja (ATC) u svom sedištu u Zagrebu kako bi poboljšao obuku za nove kontrolore.

Simulator je izgradila kompanija Airways International sa sedištem na Novom Zelandu i sastoji se od simulatora sa pogledom od 270 stepeni sa 17 ekrana i TrueView grafičkom instalacijom koja prikazuje deset prilagođenih prikaza aerodroma širom Hrvatske.

Pored ekrana, simulator takođe uključuje dve pozicije za kontrolore, dve pozicije za pilote simulatora, jednu poziciju za instruktora i pozicije za pripremu i testiranje podataka, javlja Ex-Yu Aviation.

Oprema je naručena 2023. godine nakon što je grupa predstavnika iz Croatia Controla posetila objekte Airways International-a u Christchurchu, na Novom Zelandu.

(Aero.rs)

Video: Air France Boeing 787 Dreamliner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>