• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Magnifique: Patrouille de France u zalasku Sunca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Glava u oblacima: ovo je svakodnevni život pilota. Svaki let je jedinstvena avantura, prožeta odgovornošću i slobodom u kojoj se avioni razvijaju u savršenoj harmoniji

  • 0
Patrouille de France © M. Jouary / Armée de l'Air & de l'Espace

Akrobatska grupa francuskog vazduhoplovstva Patrouille de France (Francuska patrola) smatra se jednom od najboljih na svetu a ove godina je obeležila čak 70 godina postojanja.

Danas grupu čini čak osam pilota i aviona (+ najmanje jedan u rezervi za svaki nastup). Akro grupa leti na školsko-borbenih aviona Alpha Jet - dvosedi mlaznjaci za naprednu i borbenu obuku koji su u klasi domaćeg G-4 Super Galeb

Poslednjih dana avgusta tokom uvežbavanja ove veoma zahtevne ali izutzetno atraktivne veštine pilotiranja u okolini francuskog gradića Alber veličanstvene prizore iz kabine spoljnog desnog pratioca zabeležio je Mišel Žuari, inače šef -na balkanu bi rekli načelnik - foto i video odeljenja francuske akro grupe

Patrouille de France © M. Jouary / Armée de l'Air & de l'Espace
Patrouille de France je fotografije podelila na svojim kanalima komunikacije uz ništa manje nadahnuti propratni text koji više nego dobro opisuje ono što ovi ljudi rade na nebu:

"Glava u oblacima: ovo je svakodnevni život naših pilota.

Svaki let je jedinstvena avantura, prožeta odgovornošću i slobodom u kojoj se avioni razvijaju u savršenoj harmoniji.

Snažna blizina koja se oseća: biti u bliskoj formaciji zahteva apsolutno međusobno poverenje, jasnu komunikaciju i savršenu sinhronizaciju.

Još jedan trenutak van vremena koji smo juče doživeli u Albertu. Neobično svetlo sa naših snimaka, ono sumraka ☀ koje nudi jedinstvene i poetične kadrove.

Zato hajde da odvojimo trenutak da cenimo lepotu ovog leta", stoji u objavi akro grupe

(Aero.rs/SI)

Video: LEGO Concorde: Poslastica za kolekcionare

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>