• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE AERO.RS: Srpski MiG-ovi 29 grme nad Skopljem

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako je izgledalo danas na nebu iznad Stenkovca zabeležio je objektivom saradnik našeg portala Dragan Cvetić

  • 2
RViPVO na aeromitingu u Skopju Dragan Cvetić

Po prvi nakon put duzeg vremena, RViPVO prikazuje svoje vazduhoplove na javnoj vazduhoplovnoj manifestaciji van granica Srbije, na velikom međunarodnom aeromitingu koji se u subotu 16. septembra održava na aerodromu Stenkovec pored Skopja, a povodom 100 godibna Aero Kluba Skoplje

Kako je Aero.rs danas već pisao, piloti, tehničari i vazduhoplovi RViPVO stigli su u Skoplje i danas su uvežbavali svoj nastup

Kako je to izgledalo danas na nebu iznad Stenkovca zabeležio je oštrim okom i objektivom saradnik našeg portala Dragan Cvetić.

Na aeromitingu učestvuju pripadnici 101. lovačke avijacijske eskadrile Vitezovi iz 204. vazduhoplovne brigade sa avionima MiG-29 (L-18), 252. školsko-trenažne avijacijske eskadrile Kurjaci sa Ušća avionima V-54 Lasta, 119. mešovite avijacijske eskadrile Zmajevi iz sastava 98. vazduhoplovne brigade sa helikopterima Airbus H145M.

Prevoz i logistička podrška je zadatak poveren 890. mešovitoj helikopterskoj eskadrili Pegazi, takođe iz sastava 204. vazduhoplovne brigade sa Batajnice.

(Aero.rs/SI)

Video: Pripadnici srpskog RViPVO u humanitarnoj akciji iznad Slovenije: Ekskluzivan video snimak

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    15. septembar 2023. | 18:27

    Prodajte to Ukrajini i nabavite 5000 sronivq ,bema od tiga vise posla!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>