• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rotacija HRZ u misiji KFOR: Treći vazuduhoplovni element stigao u Prištinu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osnovni zadatak vazduhoplovnog elementa hrvatskog kontingenta u operaciji KFOR je prevoz snaga KFOR-a, tereta i VIP osoba

  • 0
HRZ 39 HRVCON KFOR Mi-17 HRZ/D. Vujevic

Treći vazduhoplovni element (Treća zrakoplovna sastavnica) 39. hrvatskog kontingenta (HRVCON) upućena je 18. septembra iz baze Knez Trpimir Divulje u Dalmaciji u misiju KFOR, saoptilo je hrvatsko ministarstvo odbrane.

Komandant vazduhoplovnog elementa  39. HRVCON-a, major Elvis Mišić iz 395. eskadrile transportnih helikoptera 93. krila (formacija ranga vazduhoplovne brigade ili vinga) Hrvatskog ratnog vaduhoplovstva (HRZ), vođa vazduhoplova na helikopteru Mi-171 Sh, kome je ovo peti odlazak u misiju KFOR istakao je  "da je kontingent dobro pripremljen, iskusan i spreman za još jednu misiju gdje će dostojanstveno i časno predstavljati Hrvatsku", navodi MORH .

Osnovni zadatak vazduhoplovnog elementa hrvatskog kontingenta u operaciji KFOR, koji je razmešten na području aerodroma Slatina u Prištini, je prevoz snaga KFOR-a, tereta i VIP osoba.

(Aero.rs/SI)

Video: Airbus Helicopters H145M RViPVO Vojske Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>