• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brazilski narko dileri pucali na policijske helikoptere, piloti morali da obave hitno sletanje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan helikopter je usled rafalne paljbe sa zemlje ostao bez vetrobranskog stakla dok je drugom pogođen rezervoar za gorivo

  • 0
UH-1 Brazil helikopter Foto: Shutterstock

Pripadnici brazilskog narko kartela oštetili su policijske helikoptere tokom racije u Rio de Žaneiru zbog čega su piloti morali da obave hitno sletanje.

Dva policijska helikoptera Bell UH-1H Huey oštećena nakon što su narko karteli otvorili jaku vatru na njih. Helikopteri civilne i vojne policije su pogođeni tokom policijske akcije koja se u ponedeljak 9. oktobra odigrala u jednom kvartu Rio de Žaneira.

Kartel je navodo otvorio vatru iz malokalibarskog oružija ali uprkos tome uspeli su da nanesu oštećenja koja su više očekivana i idu "u rok službe" u ratnim operacijama.

Jedan helikopter je usled rafalne paljbe sa zemlje ostao bez vetrobranskog stakla dok je drugom pogođen rezervoar za gorivo.

Policijski Bell UH-1H "dobio je metak" u rezervoar a posada je odlučila da se prinudno prizemi. Iz policijske uprave su poručili da je odluka o sletanju nije bila posledica tehničkih oštećenja, već je to bio "dobrovoljan izbor posade radi procene štete". Jedan od pilota je ranjen ali nije u životnoj opasnosti.

Na video snimku objavljenom na mreži X (nekadašnji Twitter) vide se dva helikoptera ul niskom letu iznad očigledno siromašnih naselja - favela i čuje se puščana paljba.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Airbus Helicopters H145M RViPVO Vojske Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>