• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prikazani snimci novog nosača Fujian: Prvi put elektromagnetni katapulti za poletanje aviona

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na video snimku mogu se primetiti tri elektromagnetna katapulta za avione što je prava novina za nosače

  • 0
Kineski nosač aviona Printskrin: CCTV

Kineska državna televizija CCTV objavila je snimke novog nosača aviona tipa FujianNa kratkom video klipu vidljivi su novi elektromagnetni katapulti koji predstavljaju novinu i veliki tehnološki iskorak flote kineskih nosača aviona.

U kratkoj reportaži televizije CCTV od 2. januara ove godine zabeležena je paluba nosača aviona Fujian. Najmoćniji brod u floti kineske ratne moranirice isplovio je iz šangajskog brodogradilišta kako bi posada izvela test usidrenja, prenosi Aero Time.

Najnovije probe bile su odlična prilika za državnu televiziju da zabeleži kadrove nosča aviona. Na video snimku mogu se primetiti tri elektromagnetna katapulta za avione što je prava novina za nosače.

Pored Fujiana, ovu tehnologiju koristi i američki nosač klase Gerald R. Ford.

Katapulti nisu jedina stvar koja privlači pažnju na video snimku CCTV. Na zadnjem delu nosača vidljiv je i jedan avion, a veruje se da je reč o replici letelice Shenyang J-15, piše Aero Time.

Kineski nosač aviona Foto: IMAGO / imago stock&people / Profimedia

Kineski nosač aviona sada je navodno izvučen na suvo. Isto bi moglo da znači će Fujian biti očišćen i pripremljen za sledeću fazu testiranja na otvorenom moru, prenosi The Drive. Očekuje se da Fujian da uđe u službu ratne mornarice već 2025. godine.

Pored Fujiana, Kinezi imaju još dva nosača aviona Type 001 Liaoning i Type 002 Shandong zasnovana na starom, sovjetskom dizajnu.

(Aero.rs)

Video: Havaji: Izvlačenje nasukanog aviona P-8 Poseidon iz mora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>