• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo u Prištini: Nova rotacija "Tovara" u KFOR

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pripadnici vazduhoplovne komponente hrvatskih oružanih snaga spremni su i pripremljeni za zadatke u okviru misije KFOR, poručuje major Stjepan Jović

  • 2
Helikopter Mi-17Š Hrvatskog raznog Zrakoplovstva (HRZ) Salinger Igor

Treća vazduhoplovna komponenta 40. hrvatskog kontingenta (HRVCON) upućena je iz kasarne Knez Trpimir iz Divulja u NATO operaciju podrške miru u okviru misije KFOR, saopštilo je Ministarstvo odbrane Republike Hrvatske (MORH).

Zapovednik vazduhoplovne komponente je major Stjepan Jović, vođa posade helikoptera 395. eskadrile transportnih helikoptera Tovari 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Major Jović, kom je ovo drugi odlazak u operaciju KFOR, istakao je kako su pripadnici vazduhoplovne komponente "spremni i pripremljeni za sve zadatke i kako će svojim delovanjem dostojanstveno i časno predstavljati Republiku Hrvatsku", navodi se u saopštenju MORH.

Osnovni zadatak hrvatskog kontingenta u sastavu KFOR-a koji je razmešten na području aerodroma Slatina u Prištini je prevoz snaga, tereta i VIP osoba u sastavu misije.

(Aero.rs)

Video: Srpski i Američki helikopteri zajedno iznad Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>