• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sedam milijardi dolara za izradu JDAM kompleta za nevođene bombe

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pojedinačna cena kompleta varira između 25.000 i 84.000 dolara u zavisnosti od količine koju USAF naruči tokom godine

  • 0
JDAM Boeing.com

Američko ratno vazduhoplovstvo (United States Air Force - USAF) dodelilo je ugovor Boeingu za izradu novih kompleta za konverziju nevođenih bombi.

Posao vredan sedam i po milijardi dolara predviđa proizvodnju i isporuku neodređenog broja JDAM (Joint Direct Attack Munitions) kompleta za USAF.

U ovom projektu učestvuje i američka ratna mornarica (United States Navy), a deo aranžmana finasira se iz fonda inostranih vojnih prodaja (foreign military sales), preneo je Defense News.

Reč je o kompletima uz pomoć kojih je moguće pretvoriti nevođeno u vođeno naoružanje. JDAM set sastoji se od navigacionog seta i GPS jedinice koji omogućavaju operateru da upravlja bombom tokom njenog kretanja ka meti.

Novi JDAM setovi biće proizvođeni u Sent Luisu u Mizuriju sve do februara 2030. godine. Prema pisanju Defense News, pojedinačna cena kompleta varira između 25.000 i 84.000 dolara u zavisnosti od količine koju USAF naruči tokom godine.

Setovi se mogu ugrađivati na bombe različitih težina.

(Aero.rs)

Video: Prince Aviation instalirao Certus internet sistem u Cessna Citation 525

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>