• 10

Vreme čitanja: oko 1 min.

MiG-29 grmi nad Beogradom: Evo šta se dešava

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za sutra je planiran nalet grupe od pet višenamenskih borbenih aviona MiG-29 iznad centra Beograda

  • 10
MiG-29 Ministarstvo Odbrane/Jovo Mamula

Beograđani su danas (petak 7. jun) oko podneva bili prilično iznenađeni naletima helikoptera i borbenih aviona, ispostaviće se RViPVO Vojske Srbije iznad prestonice.

Građani su u niskom letu iznad glavnog grada Srbije opazili helikopter H145M, kako navode, "u bojama državne zastave" ali i borbene avione MiG-29 RViPVO.

U pitanju je uvežbavanje za nalet grupe aviona MiG-29 sutra povodom Svesrpskog sabora koji se održava u Beogradu u subotu 8. juna na više lokacija, potvrđeno je za Aero.rs u Ministarstvu Odbrane.

MiG-29 Salinger Igor/MC Odbrana
MiG-29 Ministarstvo Odbrane/Jovo Mamula
MiG-29 Ministarstvo Odbrane/Jovo Mamula

Saznajemo da je iznad centra Beograda  za sutra planiran nalet grupe od pet višenamenskih borbenih aviona MiG-29  iz sastava 101. lovačke avijacijske eskadrile Vitezovi  sa aerodroma Pukovnik-pioot Milenko Pavlović

Svesrpski sabor počinje sutra molebnom u Hramu Svetog Save i biće nastavljen različitim aktivnostima u kojima će učestvovati delegacije Srbije i Republike Srpske. Više o Svesrpskom saboru možete pročitati na Telegraf.rs

(Aero.rs)

Video: RV i PVO Vojske Srbije na aeromitingu povodom 100 godina avijacije u Severnoj Makedoniji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Buki

    7. jun 2024. | 13:03

    Lepo. Treba obeležiti važne skupove. A posto za našu vojsku svi u Srbiji odvajaju od usta (gosti iz entiteta RS ne odvajaju) da li će leteti MIG-ovi kada naši Madzari, Bosnjaci, Bugari, Rumuni, Hrvati, Crnogorci, Albanci ......budu isto tako organizovali svoje etničke skupove? Ipak daju pare.

  • Ivanjica

    7. jun 2024. | 15:19

    Juče, 06.06.2024., su dva borbena aviona iznenada bez ikakve najave i potrebe, proletela extremno nisko(max 50m) iznad gusto naseljenog područja opštine Ivanjica. Ne znam čemu to zastrašivanje i demonstriranje sile, kada je Ivanjica mirna varošica odana vrhovnom komandantu, što je i pokazala na prethodnim izborima. Od iznenadne buke i stresa, mnoga deca su počela da plaču, a građani su ostali u čudu i zatečeni ovakvim potezom vojske Srbije.

  • Dušan

    7. jun 2024. | 13:26

    Onli su spremili dovoljno benzima? Nemo' da nestane u sred grada, pa da ateriraju u Nemanjinoj, i uparkiraju se na trgu ispred spomenika! Ako nemadu dovoljno kerozina, nek sipaju na NIS pumpi bemzima 95 do čepa! Rus je to, leti on na bilo koje gorivo! Malo više dimi, al pravi pi**arije, i džigibau na nebu!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>