• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prošireni kolegijum načelnika Generalštaba: Ko koristi letelice da bi špijunirao Srbiju?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Srbije naglasio da je 5. i 20 juna primećeno "podizanje albanskih "Bajraktara" iz pravca Đakovice", do visine 5.800 metara sa namerom izviđanja pozicije Vojske

  • 0
Bajraktar TB2 Foto: Shutterstock

Vojska Srbije primetila je "dejstva vazduhoplova sa posadama i bez posade i dronova sa izviđačkim namerama prema Srbiji bez prelaženja granice". Ova dejstva pojačana su iz svih smerova.

Ovu informaciju je posle proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije u kasarni Banjica 2 saopštio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je precizirao da je 5. i 20 juna primećeno "podizanje albanskih "Bajraktara" iz pravca Đakovice", do visine 5.800 metara sa namerom izviđanja pozicije Vojske Srbije, prenosi Tanjug.

Bajraktar, dron Shutterstock

"Takođe švedsko nemački avioni su radili snimke ne sa teritorije koja je pod kontrolom Vojske Srbije, već sa drugih teritorija koje nisu pod kontrolom Srbije, ali prave veoma precizne snimke zbog prisustva bezbednosnih i vojnih snaga na terititoriji centralne Srbije", rekao je Vučić.

O "sumnjivim" letovima više puta su od početka godine pisali i mediji u regionu, a portal Aero.rs je upravo takvim letovima posvetio više tekstova u februaru i martu ove godine.

(Aero.rs/Tanjug)

Video: Proslava 57 godina helikopterske jedinice MUP-a

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>