• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Leonardo dobio posao opremanja britanskih nosača aviona sistemom za raspoznavanje neprijateljskih aviona

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sistem koji je razvio Leonardo je sekundarni radarski sistem za nadzor, sastavni deo radarskih sistema na dva broda klase Queen Elizabeth

  • 0
britanski nosač aviona Foto: Shutterstock

Ministarstvo odbrane Velike Britanije dodelilo je ugovor od 2 miliona funti kompaniji Leonardo UK za podršku sistema za identifikaciju prijatelj-neprijatelj (Identification Friend or Foe - IFF) na nosačima aviona klase Queen Elizabeth.

Ovaj ugovor, za čije sprovođenje će biti zadužena Grupa za borbene sisteme površinskih brodova (Surface Ships Combat Systems Group - SSCSG) kompanije Leonardo, traje 33 meseca, sa opcijom produženja za jednu godinu, počevši od 27. juna 2024. do 31. marta 2027. godine, javlja UK Defence Journal.

Sistem koji je razvio Leonardo je sekundarni radarski sistem za nadzor, sastavni deo radarskih sistema na dva broda klase Queen Elizabeth. Igra ključnu ulogu u poboljšanju situacione svesti, identifikaciji i operacijama kontrole vazdušnog saobraćaja na oba broda.

britanski nosač aviona Foto: Shutterstock

Podrška pružena u okviru ovog ugovora osigurava stalnu operativnu spremnost i efikasnost ovih vitalnih sistema.

"Jedino kompanija Leonardo UK poseduju potrebnu stručnost, sredstva i znanje neophodno za pružanje i podršku IFF kapaciteta, jer je to specijalizovano tehničko rešenje prilagođeno nosačima aviona tipa Queen Elisabeth."

(Aero.rs)

Video: Red Flag 24

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>