• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Haos u najavi? Osam dana štrajka na aerodromu Getvik

Vreme čitanja: oko 1 min.

U štrajku koji predvodi sindikat Unite učestvuju radnici kompanija ASC, Menzies Aviation, GGS i DHL Services čija je glavna delatnost opsluživanje aviona, sortiranje prtljaga i čekiranje putnika

  • 0
London Gatwick JUSTIN TALLIS / AFP / Profimedia

Aerodrom London Getvik (London Gatwick – LGW) očekuju veliki poremećaji u saobraćaju nakon što je skoro hiljadu radnika kompanija za zemaljskom opsluživanje u petak najavilo štrajk, prenosi portal Aviopress.rs. Naime, obustava rada polovine zemaljskog osoblja na londonskom aerodromu je planirana u dva termina: između 28. jula i 1. avgusta kao i u periodu od 4. avgusta do 8. avgusta.

U štrajku koji predvodi sindikat Unite učestvuju radnici kompanija ASC, Menzies Aviation, GGS i DHL Services čija je glavna delatnost opsluživanje aviona, sortiranje prtljaga i čekiranje putnika. Ove četiri firme sarađuju sa avio-kompanijamaBritish Airways, easyJet, Ryanair, TUI, Westjet i Wizz Air čiji će putnici biti najviše pogođeni najavljenim štrajkom.

Sindikat Unite tvrdi da radnici ove četiri firme zarađuju manje od 12 funti po satu uprkos tome što „obavljaju zahtevne i bezbednosno ključne poslove“ te je glavni zahtev zaposlenih upravo povećanje primanja.

United se prošlog meseca izborio za veće plate radnika obezbeđenja na aerodromu Hitrou (LHR) nakon pretnje štrajkom. Ostaje da se vidi hoće li pritisak na upravu kompanija zemaljskog opsluživanja imati efekta ili će se planirani štrajk na kraju realizovati.

(Aero.rs)

Video: Ponovo duga na nebu iznad palate: Veličanstven prizor pred sahranu kraljice Elizabete II

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>