• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

EU finansira polovinu troškova rekonstrukcije manevarskih površina na zagrebačkom aerodromu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obuhvaćena je rekonstrukcija staze za vožnju F, te delova rulnica D, E, G i H kao i raskrsnice sa stazom za vožnju T.

  • 0
Croatia Airlines Salinger Igor

Zagrebački aerodrom (Međunarodna zračna luka Zagreb - MZLZ) predstavila je novi projekat rekonstrukcije manevarskih površina "radi poboljšanja civilno-vojne operabilnosti na aerodromu". Glavni cilj projekta je "povećanje sigurnosti i pouzdanosti odvijanja saobraćaja na MZL Zagreb"

MZLZ će u realizaciji ovog projekta moći da računa na podršku Evropske unije odnosno njene agencije za klimu, infrastrukturu i životnu sredinu. Ukupan trošak ovog projekta je 8.391.400 evra, a polovina sredstava izdvaja Evropska unija, prenosi portal  Zamaaero.

Projektom je obuhvaćena rekonstrukcija staze za vožnju F, te delova rulnica D, E, G i H kao i raskrsnice sa stazom za vožnju T. Projekt podrazumeva i izmeštanje električnih instalacija, delova rasvete i elektro opreme na rulnicama, te zamenu vertikalne siganlizacije na manevarskim površinama.

Energetska efikasnost sistema rasvete biće povećana te bi zagrebački aerodrom u budućnosti trebao da ostvari značajne uštede.

Ovo nije jedini infrastrukturni projekat koji se odvija u Zagrebu. Hrvatsko ratno vazduhoplovstvo (Hrvatsko ratno zrakoplovstvo - HRZ) trenutno gradi hangare, prostorije za simulatore i mehaničarske radionice u sklopu priprema za prijem prvih Dassault Rafale aviona. Više o radovima ali i operativnim problemima koji su isti izazavali možete pročitati na portalu Aero.rs.

(Aero.rs/AŠ)

Video: ATR72-600 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>