• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Niški aerodrom oborio rekord: Na Konstantinu Velikom nikada veći broj putnika

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obaranje rekordna svakako je pozitivna vest za aerodrom iako je u Nišu već dva meseca zaredom prisutan trend pada broja putnika i letova

  • 0
Ryanair B737 Milena Đorđević

Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu je već petog dana decembra oborio godišnji rekord u broju opsluženih putnika.

Kroz drugi najveći aerodrom u Srbiji je od početka godine prošlo preko 422.255 putnika čime je oboren dosadašnji rekord iz 2019. godine.

Niški aerodrom saopštio je u utorak 5. decembra da je od početka 2023. godine zabeležio 422.256 putnika što je za jedan više od broja putnika opsluženih u celoj 2019. godini.

Danica Mihajlović, putnica na letu JU1192 između Niša i Ljubljane, oborila je rekord niškog aerodroma i nju su na terminalu dočekali direktor preduzeća Aerodromi Srbije Mihajlo Zdravković kao i generalni direkor Air Serbie Jirži Marek.

Srpska nacionalna avio-kompanija poklonila je putnici vaučer za dve povratne avio-karte za bilo koju destinaciju u mreži Air Serbie.

Na niškom aerodromu oboren rekord u broju putnika Aerodrom Niš Konstantin Veliki
Istog dana kada je Konstantin Veliki upisao novi rekord, u prostorijama Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture potpisani su ugovori kojima se omogućava nastavak obavljanja vazdušnog prevoza iz Niša i Kraljeva na linijama proglašenim od javnog interesa (PSO - Public Service obligation).

Air Serbia bi prema odredbama sporazuma sa resornim ministarstvom u naredne četiri godine trebala da povezuje niški aerodrom sa Beogradom (BEG), Kelnom (CGN), Hanom (HHN), Istanbulom (IST) kao i Ljubljanom (LJU). Konstantin Veliki bi tokom letnje sezone trebao da ima i direktne linije ka Tivtu (TIV) i Atini (ATH).

Iako je obaranje rekordna svakako pozitivna vest za aerodrom i signal da se avio-saobraćaj oporavio od pandemije, u Nišu se već dva meseca zaredom javlja trend pada broja putnika i letova. Aerodrom je u oktobru i novembru zabeležio manje operacija ali i putnika nego u istim mesecima 2022. godine.

(Aero.rs)

Video: Routes World 2023: Fokus na azijskom tržištu i održivosti avio-saobraćaja, Air Serbia ima potencijal

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>