• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

RTS: Belgrade Airport ne otpušta 1000 radnika, pregovara sa Menzies Aviation

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prethodno je Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije (ASNS) saopštila je da Aerodrom Nikola Tesla otpušta 1.000 zaposlenih i ukida službu saobraćaja

  • 0
Air Serbia Airbus A330 Salinger Igor

Medijski javni servis preneo je juče (12. decembar) da je kompanija Belgrade Airport saopštila "da ne planira da otpusti 1.000 zaposlenih na poslovima zemaljskog opsluživanja".

Belgrade Airport navodi i "da sa kompanijom Menzies Aviation, koja je imenovana za novog zemaljskog operatera Air Serbia, pregovora na dnevnom nivou o prenošenju aktivnosti zemaljskog opsluživanja, imajući u vidu kompletan transfer svojih zaposlenih u ovoj delatnosti", prenosi RTS

Podsetimo, Menzies Aviation izabrana je za novog zemaljskog operatera nacionalne avio-kompanije na beogradskom aerodromu, od kraja februara 2024., o čemu je Aero.rs pisao.

Aerodrom, Avioni, Air Serbia, Aerodrom Nikola Tesla Nikola Tomić
"Belgrade Airport obavlja pregovore na dnevnom nivou sa kompanijom Menizes Aviation o prenošenju aktivnosti zemaljskog opsluživanja, imajući u vidu kompletan transfer svojih zaposlenih u ovoj delatnosti. Kompanija će u ovom procesu pružiti punu podršku svojim zaposlenima, poštujući sve relevantne zakone, o čemu su predstavnici sindikata na aerodromu obavešteni", navodi Belgrade Airport a prenosi RTS

Prethodno je Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije (ASNS) saopštila je da Aerodrom Nikola Tesla otpušta 1.000 zaposlenih i ukida službu saobraćaja, a da sve poslove opsluživanja aviona i putnika Air Serbia, koja obavlja 60 odsto prometa, preuzima kompanija Menzies aviation, a koja bi trebalo da preuzme i zaposlene, navodi medijski javni servis.

Air Serbia potpisala je početkom oktobara memorandum o razumevanju sa hendling operatorom Menzies Aviation, kojim potvrđuje nameru nameru da pokrenu zajedničko ulaganje (joint enture), "kao podršku ambicioznim planovima rasta srpske nacionalne avio-kompanije", navela je tada nacionalna avio-kompanija.

Aerodrom Beograd Air Serbia Salinger Igor
U okviru planirane saradnje, Menzies će pružati usluge zemaljskog opsluživanja putnicima domaće nacionalne avio kompanije na Aerodromu Nikola Tesla Beograd (BEG) od februara 2024. godine.

Prema sporazumu koji je do sada najveći za Menzies u istočnoj Evropi, lokalni timovi će opsluživati više od 22.000 rotacija u prvoj godini na najvećem i najprometnijem aerodromu u Srbiji.

Menzies Aviation ima sedište u Londonu, a od svog osnivanja 1833. godine, postala je najveća grupacija za pružanje avio-usluga na svetu po broju zemalja i usluženih aviona.

(Aero.rs)

Video: ATR72-600 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>