• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Muškarac se uvukao u motor aviona Airbus A220: Pronađen mrtav pre poletanja, uzrok nepoznat

Vreme čitanja: oko 2 min.

Incident se desio prvog dana nove godine na međunarodnom aerodromu u Solt Lejk Sitiju u Sjedinjenim Državama, svi putnici prebačeni na druge letove nakon što je njihov otkazan

  • 0

Muškarac star oko 30 godina poginuo je na aerodromu u Solt Lejk Sitiju, u Sjedinjenim Američkim Državama nakon što se uvukao u motor aviona kompanije Delta Airlines (DL).

U Airbus A220-100 proizveden 2019. godine (registracija N108DQ, serijski broj 50027) koji se spremao za let pod brojem 2348 sa aerodroma Solt Lejk Siti (SLC) ka San Francisku (SFO) već se ukrcalo 95 putnika, kada im je saopšteno da će da napuste letelicu zbog nesrećnog slučaja.

Policijska uprava Solt Lejk Sitija saopštila je da je 1. januara 2024. nešto pre 22 sata primila poziv sa aerodroma u kome je prijavljen “uznemiravanje putnika”.

“Isprva nije bilo jasno da li se radi o nekakvom incidentu u delu aerodroma u kom se nalaze maloprodajni objekti, ili nekom drugom delu vazdušne luke. Tek kasnije dobili smo informaciju da je muškarac star 30 godina kroz službena vrata istrčao na pistu aerodroma i pristupio motoru aviona”, navela je policija.

“Muškarac star 30 godina istrčao je na južni kraj zapadne piste aerodroma gde se na platformi za odleđivanje nalazio vazduhoplov Delta Airlines. On se uvukao u jedan od avionskih motora, koji u tom trenutku nije radio”, izjavila je Nensi Volmer, direktorka komunikacija aerodroma lokalnim medijima, a prenosi TV stanica KUTV.

Tokom potrage za nepoznatim muškarcem obezbeđenje, policija i zaposleni na aerodromu pretražili su pistu, a potom i letelice koje su se spremale za poletanje i na kraju, posle 20 minuta intenzivne potrage, pronašli čoveka - unutar motora aviona na platformi za diajsing.

“Policija, aerodromsko osoblje i vatrogasna služba pokušali su da spasu život ovoj osobi, ali je muškarac preminuo na licu mesta”, navodi se u saopštenju policije Solt Lejk Sitija izdatog ovim povodom.

Nejasno je zašto se čovek uvukao u motor ili šta ga je na kraju ubilo, a Delta Airlines je zbog incidenta otkazala let.

“S obzirom na to da ništa nije važnije od bezbednosti naših putnika i našeg osoblja, Delta Airlines u potpunosti sarađuje sa svim nadležnim organima u istrazi povodom ovog incidenta”, saopštio je portparol kompanije Morgan Durant.

Kompanija je istovremeno saopštila da su svi putnici prebačeni na letove drugih kompanija kako bi stigli na svoje destinacije.

(Aero.rs)

Video: Mesto pada aviona Esqual kod Batajnice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>