• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neka fina policija: Putnici plaćena nova karta jer je zakasnila na let zbog kvara sistema na pasoškoj kontroli

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija isplatila 1.900 švedskih kruna nadoknade, što je presedan, jer pravno gledano, kašnjenje zbog pasoške kontrole ne podleže nadoknadi troškova

  • 0
Avion SAS Scandinavian Airlines Shutterstock

Policija na stokholmskom aerodromu Arlanda (ARN) pristala je da isplati neimenovanoj ženi naknadu za novu avionsku kartu za let na koji je zakasnila - njihovom greškom.

Situacija u kom je žena zakasnila na let dogodila se u februaru ove godine na aerodromu u švedskoj prestonici.

Zbog “tehničkih problema”, kako navodi belgijski portal Aviation24, odnosno zbog kvara na kompjuterskom sistemu, žena iz švedskog grada Kungsbaka čije se ime ne navodi čekala je više od jednog sata da prođe pasošku kontrolu.

Zbog toga je propustila let za koji je kupila kartu, morala da kupi novu, da bi na kraju stigla na svoju destinaciju sa više od šest sati zakašnjenja u odnosu na planirano vreme.

Pogranična policija pristala je da joj nadoknadi skoro 1.900 švedskih kruna (165 evra) zbog troškova “koje je imala usled kvara na sistemu pasoške kontrole”, navodi Aviation Direct.

Ovo je presedan u praksi pogranične policije, s obzirom na to da sa pravne tačke žena nije imala pravo na kompenzaciju zbog odlaganja putovanja usled duže pasoške kontrole.

(Aero.rs)

Video: Aerodrom Nikola Tesla Beograd: Check in i Terminal

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>