• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sa aerodroma Ruđer Bošković u Dubrovniku prošle godine letelo 360.000 putnika iz Srbije, Crne Gore i BiH

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sa piste u Ćilipima prošle godine letelo je 2,41 milion putnika, ove godine se očekuje novi rekord: 3,1 milion

  • 0
Zračna luka u Dubrovniku Foto: Salinger Igor

Aerodromi u Dubrovniku (DBV) i Tirani (TIA) sve su atraktivniji za putnike iz regiona, naročito žiteljima Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Aerodrom Ruđer Bošković u Ćilipima kod Dubrovnika koji je svega 30 kilometara udaljen od Herceg Novog i 120 kilometara od Nikšića povezan je sa više od 70 međunarodnih destinacija na koje leti više od 40 avio-kompanija u redovnom saobraćaju.

Istina, cene na ovom aerodromu nisu povoljne kao cene na međunarodnom aerodromu Majka Tereza u glavnom gradu Albanije, koji je u poslednje vreme privukao veliki broj low-cost avio-kompanija kao što su Wizz Air i Ryanair, o čemu je portal Aero.rs pisao.

Zračna luka u Dubrovniku Foto: Salinger Igor

Tokom 2023. aerodrom Dubrovnik imao je 2,41 miliona putnika, od čega se oko 15 odsto na godišnjem nivou odnosi na državljane Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, naveli su zvaničnici aerodroma Ruđer Bošković odgovarajući na pitanje portala Boka Info.

Tokom letnjih meseci Dubrovački aerodrom je povezan sa svim većim gradovima EU, a tu su i direktni letovi United Airlinesa za aerodrom Newark Liberty (EWR).

Irski avio-prevoznik Ryanair nedavno je u Dubrovniku otvorio svoju treću bazu u Hrvatskoj i pokrenuo letove na 19 ruta na samom početku letnje sezone.

O planovima ove kompanije da leti i tokom zime sa aerodroma Dubrovnik možete više pročitati u posebnom tekstu portala Aero.rs.

S obzirom na ovakve planove, upravi aerodroma Ruđer Bošković očekuju da tokom 2024. postave novi rekord i dostignu broj od oko 3,1 milion putnika.

Tokom 2023. preko Tirane letelo je 53.000 putnika iz Crne Gore, a u 2024. godini već njih 20.000, koristeći neke od skoro 100 linija koje pruža aerodom.

(Aero.rs)

Video: Air France Boeing 777

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>