• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ryanair otvorio bazu u Dubrovniku sa dva Boeing 737 MAX: Planirani letovi i tokom zime

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ono što je takođe značajno za aerodrom jeste i plan Ryanaira da određeni broj linija zadrži i tokom tradicionalno "sporije" zimske sezone

  • 0

Irska niskotarifna avio-kompanija Ryanair otvorila je početkom prošle nedelje novu, treću po redu, bazu u Hrvatskoj. Dva Boeing aviona će tokom letnje sezone biti stacionirana u Dubrovniku i povezivaće jadranski grad sa skoro 20 destinacija na Starom kontinentu.

Ryanair je u utorak 2. aprila otvorio novu bazu na aerodromu Ruđer Bošković u Dubrovniku (DBV). Dva Boeing 737 MAX 8, na koje se direktor irskog prevoznika nedavno žalio, započela su komercijalne letove sa dubrovačkog aerodroma, a prve destinacije ka kojima su poleteli bile su Bergamo (BGY) i Dablin (DUB).

Ryanair će prema aktuelnim planovima povezivati Dubrovnik sa 19 destinacija u Evropi tokom najprometnijeg dela godine i obavljaće 54 nedeljna leta.

Ono što je takođe značajno za Ruđer Bošković jeste i namera Ryanaira da određeni broj linija zadrži i tokom tradicionalno "sporije" zimske sezone.

Avio-kompanija je potvridla da će saobraćati sa dubrovačkog aerodroma i tokom hladnih meseci i to na najmanje tri linije. Poznato je da će jedna od njih biti London Stansted (STN), a spekuliše se da će tokom zimske sezone biti zadržane i rute ka Beču (VIE) i Dablinu (DUB), prenosi Ex-Yu Aviation News.

Uprkos tome, baza Ryanaira se ukida tokom zime te će ovi letovi biti obavljani sa letelicama iz drugih gradova.

Ryanair Boeing 737 MAX Foto: Shutterstock

Dubrovnik je nakon Zadra i Zagreba postao treća baza irske niskotarifne avio-kompanije u Hrvatskoj. Ryanair očekuje rekordna sezona u zemljama bivše Jugoslavije. Značajna ekspanzija planirana je i u Sarajevu (SJJ) o čemu je portal Aero.rs detaljno pisao.

(Aero.rs)

Video: Airbus A319 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>