• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tihi aerodrom: Na Aerodromu Nikola Tesla smanjuje se broj objava preko razglasa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovakav "tihi koncept" do sada je primenio veliki broj aerodroma širom sveta

  • 1
Obilazak Aerodroma Nikola Tesla Foto: Nikola Anđić

Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu najavio je da će smanjiti broj obaveštenja putem razglasa. Na terminalu će se od sada ređe čuti informacije za putnike, a sve u cilju pružanja većeg komfora.

Na Facebook profilu aerodroma Nikola Tesla (BEG) u sredu 12. juna je najavljeno da će obaveštenja putem razglasa biti ograničena.

Aerodrom prekida sa praksom pružanja neesencijalnih informacija putem audio sistema, navodeći da će isto poboljšati komfor, odnosno putničko iskustvo na samom terminalu.

Obilazak Aerodroma Nikola Tesla Foto: Nikola Anđić

Informacije o izlazima (eng. gate) biće dostupne na mnogobrojnim monitorima unutar same zgrade.

Aerodrom ističe da će broj izlaza za letove ka regionu, Evropi, Srednjem Istoku i Africi objavljuje 70 minuta pre poletanja. Gate za interkontinentalne letove i destinacije u Ruskoj Federaciji biće prikazani 90 minuta pre zakazanog vremena odlaska dok se broj izlaza za letove ka Severnoj Americi objavljuje na monitorima 120 minuta pre poletanja.

Ovakav "tihi koncept" do sada je primenio veliki broj aerodroma širom sveta, prenosi Ex-Yu Aviation News. Neesencijalne informacije ne dele se preko razglasa ni u Dubaiju, Singapuru, Amsterdamu i Helsinkiju.

(Aero.rs)

Video: Aerodrom Beograd: Airbus A320, A320neo i Embraer E195

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • angelina

    17. jun 2024. | 14:25

    Odlična je vest da se radi na što boljem putničkom iskustvu. Ja se nadam da će biti više polazaka charter letova za grupe.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>