• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aerodrom Ljubljana želi više letova niskotarifnih avio-kompanija: Očekuje se više putnika ove godine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktorica Fraport Slovenija je izjavila da je srednjeročni cilj aerodroma da dostigne brojku od dva miliona opsluženih putnika.

  • 0
Transavia airlines Foto: Shutterstock

Aerodrom Jože Pučnik u Ljubljani želi da poveća broj letova niskotarifnih avio-kompanija.

Babet Stapel, generalna direktorka kompanije Fraport Slovenija koja upravlja aerodromom u Ljubljani (LJU) izjavila je da je jedan od ciljeva poslovanja da se u budućnosti poveća broj letova niskotarifnih avio-kompanija.

Ona je u intervjuu za Bloomberg Adria objavljenom u ponedeljak 17. juna izjavila da prevoznici sa tradicionalno nižim cenama karata trenutno imaju 20% udela na aerodromu u Ljubljani. Direktorica je navela da bi aerodrom želeo da njihov udeo skoči na 30% ali da ne namerava da postane vazdušno čvorište u kojem dominiraju ovakvi prevoznici.

Ljubljana Airport Brnik aerodrom Foto: Shutterstock

Babet Stapel smatra da bi aerodrom u Ljubljani ove godine mogao da opsluži 1,4 miliona putnika - više od prošlogodišnjih 1,27 miliona.

Najveće vazdušno čvorište u Sloveniji ipak ne želi da se zadovolji tolikim brojem putnika. Direktorica Fraport Slovenija je u intervjuu izjavila da je srednjoročni cilj aerodroma da dostigne brojku od dva miliona opsluženih putnika.

(Aero.rs)

Video: Pariz Šarl de Gol aerodrom (CDG)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>