• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodeljeni slotovi za letove London Stansted - Beograd: Dobija li Tesla novu liniju za Englesku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Imajući u vidu da je British Airways najavio ukidanje letova London Heathrow - Beograd, veruje se da britanska nacionalna avio-kompanija neće leteti sa Stansteda do aerodroma Nikola Telsa

  • 0
Aerodrom Beograd Air Serbia Salinger Igor

Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu mogao bi uskoro da bude povezan sa još jednim vazdušnim čvorištem u Ujedinjenom Kraljevstvu. Nakon letova za aerodrome u Londonu, Heathrow i Luton, Beograd bi trebalo da dobije i liniju za Stansted.

U ovom trenutku nepoznatoj avio-kompaniji dodeljeni su slotovi, odnosno prava za sletanje, poletanje i korišćenje zemaljske infrastrukture, na aerodromu Stansted (STN) za letove ka Beogradu (BEG). Prema pisanju portala Zamaaero, reč je o slotovima za dva nedeljna leta tokom predstojeće zimske sezone 2024/25..

Aerodrom BEG Foto: Shutterstock

Kojem su avio-prevozniku dodeljena ova prava za sada nije poznato. Na aerodromu Stansted svoje baze imaju Jet2.com, Ryanair i TUI Airways, a značajnije prisustvo imaju easyJet i British Airways.

Imajući u vidu da je British Airways najavio ukidanje letova London Heathrow - Beograd, veruje se da britanska nacionalna avio-kompanija neće leteti sa Stansteda do aerodroma Nikola Telsa.

Ryanair do sada nije obavljao letove iz Beograda zbog čega bi pokretanje ove linije od strane irske niskotarifne avio-kompanije bilo pravo iznenađenje - kako za putnike tako i za poznavaoce prilika u vazduhoplovnoj insutriji.

Ryanair Boeing 737 MAX Foto: Shutterstock

Jet2 i TUI Airways najčešće lete ka popularnim destinacijama za britanske turiste, obično na Mediteranu ili drugim sunčanim destinacijama. Sa druge strane, sa ovog aerodroma leti i easyJet koji već obavlja letove iz Beograda ka drugim destinacijama u Evropi.

Za razliku od Ryanair, easyJet nema bazirane avione na aerodromu Stansted.

A319-100 Easyjet Foto: Shutterstock

Iz Beograda trenutno za London Heathrow lete Air Serbia i British Airways, dok Wizz Air opslužuje Aerodrom Luton. Britanska nacionalna avio-kompanija najavila je da ukida letove za Srbiju o čemu je portal Aero.rs detaljnije pisao.

(Aero.rs)

Video: Prince Aviation instalirao Certus internet sistem u Cessna Citation 525

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>