• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kraj ili još jedna pauza? British Airways obustavlja letove za Beograd nakon samo godinu dana

Vreme čitanja: oko 2 min.

Odlaskom British Airwaysa, letove između Beograda i Londona nastaviće da obavljaju Air Serbia i Wizz Air UK

  • 1
British Airways A320neo Salinger Igor

Manje od godinu dana nakon što je otvorio liniju za Beograd, British Airways (BA) se povlači sa srpskog tržišta. Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu od septembra više neće biti opsluživan od strane britanske avio-kompanije, dok će na linijama za London nastaviti da saobraćaju Air Serbia i Wizz Air UK.

British Airways svečano je dočekan na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu (BEG) 31. oktobra prethodne godine kada je nakon 13 godina pauze obnovio letove između London Heathrow (LHR) i srpske prestonice. Usledila je prava tržišna utakmica sa konkurencijom, cene karata značajno su pale, a broj putnika na relaciji Beograd - London znatno je uvećan.

British Airways A320 Shutterstock

Poslovanje British Airwaysa u Beogradu ipak neće potrajati. Avio-kompanija je potvrdila da će ove jeseni obustaviti letove između Londona i Beograda. Poslednji polazak na ovoj liniji zakazan je za 29. septembar, preneo je Ex-Yu Aviation News.

Iz avio-kompanije su za ovaj portal rekli da ukidaju liniju zbog "komercijalnih razloga" kao i da trenutno kontaktiraju putnike koji su već rezervisali putovanja kako bi im vratili novac ili ponudili alternativno putovanje. British Airways takođe je najavio da će razmotriti mogućnost povratka u Beograd naredne letnje sezone.

Odlaskom British Airwaysa, letove između Beograda i Londona nastaviće da obavljaju drugi prevoznici.

Air Serbia (JU) tokom cele letnje sezone nudi devet nedeljnih letova ka aerodromu Heathrow dok niskotarifni Wizz Air UK (W9) povezuje Beograd sa London Lutonom (LTN) sedam puta nedeljno. Obe avio-kompanije su ovog leta povećale broj polazaka između Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva u poređenju sa prošlom godinom.

Dolazak British Airwaysa u Srbiju pozitivno se odrazio na broj prevezenih putnika na liniji za London. U prvom kvartalu 2024. godine na relaciji između britanske i srpske prestonice letelo je 51.508 putnika što je za 31,8% više nego u istom periodu prethodne godine.

Neposredno nakon pokretanja letova British Airwaysa u oktobru prethodne godine, cene karata značajno su pale o čemu je Aero.rs tada detaljnije pisao.

(Aero.rs)

Video: Airbus A319 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mira

    24. maj 2024. | 18:53

    Imaju problem nedostaje osoblje sto aerodromsko sto kabinsko.provereno znam zato im avioni kasne.reorganizuju se sa ostalim prevoznicima ali treba vremena.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>