• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nestašica goriva u Kolumbiji stvara glavobolje avio-kompanijama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kao odgovor na trenutnu krizu, LATAM Airlines Colombia započeo je implementaciju strategije za vanredne situacije

  • 0
Točenje goriva u avion Foto: Shutterstock

Avio-kompanije se ovih dana suočavaju sa velikim izazovima sa letovima u Kolumbiji zbog nestašice goriva koja je zadesila ovu zemlju. Usled problema u rafineriji za preradu nafte, LATAM i drugi prevoznici uvode promene u avio-operacijama kako im avioni ne bi ostali zaglavljeni na aerodromima bez dovoljno kerozina.

Nestašica električne energije u rafineriji Kartagena u Kolumbiji u petak 16. avgusta prouzrokovala je velike probleme sa snadbevanjem gorivom u ovoj latinoameričkoj državi.

Dopuna gorivom avion aerodrom Foto: Shutterstock

Aerodromi Latesija, Monterija i Bukaramanga sočeni su sa manjkom kerozina Jet A1 koji pogoni komercijalne putničke avione. Stanje u glavnom gradu Bogoti takođe je loše, a količina goriva nalazi se na kritičnom nivou, preneo je Airways Magazine.

Kao odgovor na trenutnu krizu, LATAM Airlines Colombia započeo je implementaciju strategije za vanredne situacije. Ona podrazumeva točenje veće količine goriva na međunarodnim letovima, modifikovanje avio-operacija i sprovođenje detaljnije analize potrošnje kerozina.

Boeing 787 Dreamliner Shutterstock

LATAM je u kontaktu sa IATA, Aerocivil, Ministarstvom rudarstva i energetike i kompanijom Ecopetrol sa kojima radi na rešavanju trenutne krize. Kako bi ublažio posledice nestašice goriva, Ecopetrol je uvezao 100.000 barela goriva Jet A1, za koje se očekuje da će stići između 31. avgusta i 2. septembra, preneo je Airways Magazine pozivajući se na pisanje Aviaciononline.

Udruženje za vazdušni saobraćaj Latinske Amerike i Kariba (Latin American and Caribbean Air Transport Association - ALTA) pozvalo je kolumbijske vlasti da u što kraćem roku reše trenutnu krizu jer bi ista prema mišljenju ove organizacije mogla negativno da se odrazi na povezanost i ekonomiju Kolumbije.

(Aero.rs)

Video: Putnik - vazduhoplov udruženja studenata Beogradskog univerziteta Beoavia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>