Vuelingov avion stopirao saobraćaj u Barseloni, putnici evakuisani

Vreme čitanja: oko 1 min.

Putnici su ubrzo evakuisani uz pomoć tobogana, a vatrogasna jedinica je takođe intervenisala radi hlađenja usijanih kočnica

Urbanandsport/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Posada Airbusa A320 kompanije Vueling je morala da zaustavi jučerašnje poletanja sa aerodroma Barselona (BCN) nakon što je ptica uletela u motor aviona, javlja portal Aviopress.rs.

Letlica sa registracionom oznakom EC-JTR je u nedelju 16. jula oko 09:10 trebala da poleti sa aerodroma "El Prat" u Barseloni i obavi let za Sevilju (SVQ) ali je u toku samog "zaleta" na pisti, u avionski motor ušla ptica što je pogonsku jedinicu u potpunosti onesposobilo. Usled komplikacija, posada je odlučila da snažno zakoči avion i zasutavi poletanje.

Kako je avion već dostigao veliku brzinu piloti su morali da izvrše veoma snažno kočenje. Avion je uspešno zaustavljen, a prema lokaciji aviona na servisu za pravćenje letova Flightradar24, Airbusu je ostalo još 650 do 700 metara piste.

Putnici su ubrzo evakuisani uz pomoć tobogana, a vatrogasna jedinica je takođe intervenisala radi hlađenja usijanih kočnica. Kako piše portal Aero Time, u incidentu nije bilo povređenih putnika.

Vuelingov Airbus je na pisti proveo još 3 sata, a za to vreme je uzletno-sletna staza bila zatvorena. Avioni koji su trebali da koriste pistu 24L su preusmereni na druge dve piste aerodroma te je zbog smanjenog kapaciteta vadušne luke deo letova kasnio.

(Aero.rs)