Verovali ili ne: Poljakinja prijavila bombu u avionu zato što je muž odleteo bez nje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog porodične svađe žena odbila da se ukrca na let za Podgoricu a onda policiji javila da njen suprug nosi eksplozivnu napravu

Salinger Igor

Embraer 195 poljskog nacionalnog avio-prevoznika LOT Polish Airlines prinudno je prizemljen u Podgorici zbog - lažne dojave o bombi.

Prema pisanju crnogorskih medija, avion je proveo izvesno vreme na obodu aerodromske piste zbog porodičnog sukoba!

Naime, kapetan aviona na letu LO585 iz Varšave ka Podgorici u četvrtak (19. septembra) popodne bio je obavešten o podmetnutoj bombi u vazduhoplovu dok je prolazio kroz vazdušni prostor Mađarske.

Foto: Shutterstock

"Zaposleni na varšavskom aerodromu su primili dojavu da je u avionu postavljena eksplozivna naprava. Sa tom informacijom posada aviona je upoznala policiju po sletanju na aerodrom", navodi se u saopštenju policije koje su prenele podgoričke Vijesti.

Avion je bezbedno sleteo u crnogorsku prestonicu u 16.42, nakon čega je parkiran na udaljenom delu piste, dalje od terminala, i temeljno pretražen od strane kontradiverzione ekipe crnogorske policije, nakon što su prethodno putnici evakuisani na bezbedno.

Salinger Igor

Aerodrom u Podgorici tokom pregleda aviona nije bio zatvoren. Nakon što je utvrđeno da nema eksplozivnih naprava, avion je mogao da obavi povratni let ka Varšavi, iako sa tri sata zakašnjenja, dodaje EX-YU aviation.

Ispostavilo se da je jedna poljska državljanka obavestila je vlasti da njen suprug, koji je putovao za Podgoricu, nosi bombu. Kasnije se ispostavilo da je lažna tvrdnja izrečena iz osvete, nakon što je žena odbila da poleti sa svojim suprugom, nakon porodične svađe.

(Aero.rs)