Dim iz Emiratesovog B777 na aerodromu u Čenaju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na društvenim mrežama mogu da se vide snimci sa aerodroma Čenaj kako gusti dim izlazi iz pomoćne pogonske jedinice Boeinga 777

Vatrogasna jedinica aerodroma Čenaj u Indiji intervenisala je nakon što je primećeno da iz jednog parkiranog aviona kulja dim.

Na društvenim mrežama mogu da se vide snimci sa aerodroma Čenaj (MAA) kako gusti dim izlazi iz pomoćne pogonske jedinice (Auxiliary Power Unit - APU) Boeinga 777-300ER. Reč je o avionu prevoznika Emirates, registracije A6-ECZ koji je u utorak 24. septembra trebao da leti na liniji za Dubai (DXB), prenosi AirLive.

U trenutku kada se pojavio dim iz APU, avion su dopunjavali gorivom.

Aerodromski vatrogasci su brzo stigli na lice mesta i započeli sa gašenjem, onoga što se u tom trenutku činilo da je veliki požar. Prema pisanju Breaking Aviation News & Videos, plamen u APU se stvorio zbog toplote koja nastaje usled prepunjavanja goriva u rezervoaru. Potvrde za ovakve tvrdnje još uvek nema.

Inženjeri u Čenaju su nakon intervencije vatrogasaca pregledali avion i utvrdili da je bezbedan za letenje. A6-ECZ je poleteo ka Dubaiju jutros u 00:30 - sa dva i po sata kašnjenja. Na aerodrom u UAE sleteo je u 02:30, pokazuju podaci servisa za praćenje letova FlightRadar24.

Boeing 777-300ER registracije A6-ECZ isporučen je avio-kompaniji Emirates 2010. godine i može da preveze 428 putnika u dvoklasnoj kabinskoj konfiguraciji.

(Aero.rs)