Ministar Vesić: Do kraja godine preko osam miliona putnika u Beogradu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potpisan ugovor za rekonstrukciju druge faze niškog aerodroma Konstantin Veliki, čiji će kapacitet biti 1,5 miliona putnika

Salinger Igor

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Goran Vesić, koji je u petak 27. septembra otvorio novi hangar avio-kompanije Prince Aviation, tom prilikom izneo je svoja očekivanja razvoja vazdušnog saobraćaja u narednom periodu.

Aerodrom Nikola Tesla je u prvih šest meseci ove godine imao 3,7 miliona putnika, a “sasvim sigurno će ih ove godine biti više od osam miliona”, smatra ministar.

Salinger Igor

“U narednih šest godina plan je da imamo 14 do 15 miliona putnika”, kaže Vesić i podseća da je pre nekoliko dana potpisan ugovor za rekonstrukciju druge faze niškog aerodroma Konstantin Veliki, “čiji će kapacitet biti 1,5 miliona putnika”.

"Čeka nas i rekonstrukcija aerodroma Morava, a radićemo i aerodrom u Trebinju. Pripremamo se da radimo jedan veliki projekat sa izgradnjom helidroma na auto-putevima što je važno za povećanje bezbednosti", rekao je resorni ministar.

Salinger Igor

Čestitajući otvaranje novog hangara Prince Aviation, o čemu je Aero.rs detaljno izveštavao, ministar Vesić je rekao da “sve investicije države prate i privatne investicije” i dodao, da je otvaranje hangara ove privatne avio-kompanije ”pravi dokaz kako privatni kapital može da se uključi u razvoj države”.

"Želim vam puno sreće, još mnogo putnika i nove avione i da svuda, gde god letite, sa ponosom nosite našu srpsku zastavu jer to je naš ponos, a vi ste ponos Srbije", dodao je Vesić koji je potom, pritiskom na taster, otvorio hangar sa predstavnicima kompanije Prince Aviation.

Foto: Mileta Mirčetić

(Aero.rs/Tanjug)