Stigao treći širokotrupni avion u flotu Air Srbije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Do kraja godine floti srpske nacionalne avio-kompanije će se pridružiti i četvrti širokotrupni avion A330

Floti Air Srbije danas se priključio i treći avion Airbus A330-200, koji će po ulasku u domaći registar nositi registraciju YU-ARD. Ovaj avion za razliku od prva dva širokotrupca, koji nose imena naših slavnih naučnika Nikole Tesle i Mihajla Pupina sa njihovim likovima na repu, ima vizuelni indetitet EXPO2027 koji će se održati u Beogradu 2027. godine.

Dosadašnja registracija mu je bila OE-LAC, a ova destet godina stara letelica je pre dolaska u Air Srbiju letela za kompanije Etihad Airway i Air Belgium. Ukupan kapacitet mu je 262 sedišta sa 22 u bizns klasi i 240 sedišta u ekonomskoj klasi. Ekonomska klasa je u standardnoj konfiguraciji za ovaj tip aviona sa rasporedom 2-4-2 sedišta u redu a biznis klasa ima raspored 1-2-1, sa sedišima koja mogu da budu u potpuno ravnom položaju, LCD ekranima veličine 15 inča, utičnicama za napajanje električnih uređaja i masažerima.

Na početku snimka na Youtube kanalu FlyingHigh Aviation je i snimak A330, YU-ARD tokom njegovog boravka u Lisabonu gde je bio na farbanju.

U narednim mesecima floti Air Srbije će se pridružiti i četvrti širokotrupni avion A330 koji će takođe imati livery EXPO2027.

(Aero.rs)