Kamere sve snimile: Piloti iskočili iz helikoptera dok se raspadao u vazduhu !?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svedoci su naveli da su dve osobe iskočile iz helikoptera neposredno pred udar u zemlju, što potvrđuju i snimci CBS News na kojima se vide dvojica uniformisanih muškaraca kako pokušavaju da se spuste sa krova

Helikopter Eurocopter EC-135 vatrogasne službe američkog okruga Brouard (Broward County Sheriffs Office Fire Rescue, BSO Fire Rescue) bukvalno se raspao u vazduhu i srušio na zgradu u Popmano Biču, Florida, nekih 60 km od Majamija danas pre podne po lolaknom vremenu.

Sav užas ove nesreće su zabeležile kamere: na snimcima se vidi kako se helikopter prvo dimi, ostavljajući gusti crni trag za sobom.

U jednom trenutku, usled očiglednog oštećenja motora i sistema prenosa snage do repnog rotora zbog požara, dolazi do pucanja repne grede i helikopter se nekontrolisano ruši, ispostaviće se ne zgradu.

Na snimku se neposredno pred pad vidi nešto - ili neko - kako se odvaja od helikoptera i dok ispušta crni dim pada prema tlu.

Svedoci su naveli da su dve osobe iskočile iz helikoptera neposredno pred udar u zemlju, što potvrđuju i snimci CBS News na kojima se vbde dvojica uniformisanih muškaraca kako pokušavaju da se spuste sa krova sa "bolnim izrazima lica". Zvaničnici Federalne vazduhoplovne administracije (FAA) su saoštili da je u helikopteru bili tri osobe, od kojih je jedna poginula.

U bolnicu su prevezene četiri osobe van životne opasnosti, dve iz posade helikoptera i dve koje su se zatekle u zgradi na koju se srušio.

Helikopteri iz familije EC-135 i Airbus H145M - nekad ih je pravio Eurocopter, danas Airbus - važe za veoma pouzdane i imaju odličnu statistiku bezbednosti. Napravljeno ih je oko 2000 komada. Pet komada koristi RV i PVO Vojske Srbije dok su četiri u floti helikopterske jedinice MUP Srbije.

(Aero.rs)

Teme