• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novozelandska avio kompanija počinje da meri putnike pre poletanja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Putnici koji budu koristili usluge kompanije Air New Zealand biće zamoljeni da se izmere pre nego što uđu u avion

  • 0
Marija Zarić, Projekat mršavljenje Nikola Tomić

Skinite cipele. Izvadite sve iz džepova. Stanite na vagu.

Ova neočekivana procedura od početka jula čeka putnike Air New Zealand koji putuju međunarodnog aerodroma u Oklandu (AKL).

Air New Zealand kaže  da su svesni da to može biti ne samo nepopularna mera, već i da može loše uticati na poslovanje, prenosi eKapija. Prilikom merenja niko ne vidi podatke o težini putnika, čak ni radnici na aerodromu. Nema vidljivih ekrana, navodi kompanija.

Težina putnika se beleži u svrhu statistike, i beleži se težina svih putnika zajedno, ne pojedinačno. Ova nova mera je na dobrovoljnoj bazi, bar za sada. Avio kompanija na taj način želi da prikupi podatke o putnicima i teretu koji se nalazi u avionu, "kako bi svaki naredni let bio ne samo bezbedniji, već i ekonomičniji".

Air New Zealand objašnjava da će istraživanje pomoći da se obezbedi "siguran i ekonimičan rad aviona". Pre poletanja se sve meri, od tereta, obroka u avionu, do prtljaga u prtljažnom prostoru. Za putnike, posadu i kabinske torbe koristiće prosečne težine koje dobiji merenjem putnika i osoblja. Trenutno sve avio-kompanije koriste "pretpostavljenu masu", procenjujući ukupnu težinu putnika dobrim delom nasumično.

(Aero.rs/SI)

Video: Virgin Galactic VSS Enterprise prvi komercijalni let

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>