• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Regionalni aerodromi žele Emirates: U trci Beograd, Zagreb, Sarajevo, a "vrebaju" Grci

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada A350-900 uđu u mrežu potražićemo nove destinacije u Africi, SAD i Evropi, najavio je prvi čovek kompanije Tim Klark

  • 0

Regionalni aerodromi se nadaju da će uspeti da privuku najveću avio-kompaniju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koja će uskoro raspolagati s novim širokotrupnim avionima.

Aerodromi u Beogradu (BEG) i Sarajevu (SJJ) pažljivo prate operacije jednog od najprometnijih međunarodnih prevoznika, dok Zagreb (ZAG) priželjkuje da Emirates obnovi letove za Hrvatsku.

S druge strane, prisutna je oštra konkurencija iz Grčke koja poziva Emirates da razmotri mogućnost pokretanja letova za Solun, koji bi nastavili za Njujork.

Ova dešavanja beleže se nakon izjave predsednika kompanije Tima Klarka u junu mesecu:

“Kada A350-900 uđu u mrežu potražićemo nove destinacije u Africi, SAD i Evropi. Na pamet mi odmah pada 15 do 20 destinacija”, rekao je Klark.

Emirates bi trebalo da preuzme nove Airbuseve naredne godine, dok će više puta odlagani Boeing 777Ks ući u upotrebu tek 2025, prenosi ExyuAviation.

"Imamo porudžbinu za pedeset aviona A350 koji će početi da ulaze u našu flotu u narednoj finansijskoj godini, dok će isporuka biti završena za tri i po godine. Ti avioni biće podeljeni u dve različite podflote. Jedna je planirana za regionalne operacije, u rasponu od sedam do osam sati, i može da stigne do Afrike, Bliskog Istoka, Evrope i Azije. Druga podflota A350 pokrivaće destinacije udaljene od Dubaija više od 10 sati", otkrio je glavni komercijalni direktor kompanije, Adnan Kazim.

(Aero.rs/SK)

Video: Situacija i dalje kritično, požari divljaju: Nacionalna garda Havaja helikopterima gasi vatru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>