• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rekordno leto za Emirates: Prevezeno preko 14 miliona putnika

Vreme čitanja: oko 1 min.

Industrija vazdušnog saobraćaja se definitivno opravila od pandemije koronavirusa i ubzano se razvija

  • 0
Emirates Airbus A380 avion Salinger Igor

Kao i većina svetskih avio-kompanija u post-pandemijskom periodu, Emirates ove godine beleži rekordan broj putnika, a samo u periodu između juna i avgusta je u avionima arapskog prevoznika letelo više od 14 miliona ljudi.

Emirates - jedna od tzv MEB3 aviokompanije (Middle East Big Three) pohvalio se da je to najveći broj prevezenih putnika koji je ikada zabeležen u letnjim mesecima.

Kompanija je u najprometnijem delu godine obavila skoro 50.000 letova ka 140 gradova u svojoj mreži. Faktor popunjenosti kabine je iznosio 80 procenata (CLF - cabin load factor), što je relativno dobar rezultat uzimajući u obzir da Emirates koristi isključivo velike širokotrupne avione sa isto toliko velikim kapacitetima.

Emirates navodi da je u promatranom periodu najviše putnika prevezeno na linijama iz Dubaija (DXB) ka Ujedinjenom Kraljevstvu, Indiji, Nemačkoj, Pakistanu, Saudijskoj Arabiji, Kini, Egiptu i Kuvajtu.

Veliki promet je ostvaren zahvaljujući pokretanju nove linije Dubai - Montreal (YUL), dodavanjem frekvencija ka dvanaest azijskih i evropskih destinacija kao i zbog uvođenja Airbusa A380 na linijama za Birmingem, Nicu, Tajpej, Šangaj i Bali.

„Potražnja za putovanjima širom naše mreže bila je jaka uprkos rastućim troškovima života na mnogim tržištima. To pokazuje vrednost koju ljudi pridaju putovanju – bilo zbog posla, zabave, obrazovanja ili posete voljenim osobama; i koliko je međunarodna vazdušna povezanost bitna za zajednice,” poručio je komercijalni direktor Emiratesa Adnan Kazim.

Iz Emiratesa poručuju da bi trend rasta trebao da se nastavi u narednim mesecima usled dobrih rezultata ranog bukinga.

Jaku letnju ali i predstojeću zimsku sezonu očekuje i aerodrom Dubai. Izvršni direktor aerodroma Paul Griffiths je za AP nedavno izjavio da Dubai procenjuje da će opslužiti 85 miliona putnika do kraja ove godine što je za samo 1,3 miliona manje nego rekordne 2019. godine.

(Aero.rs)

Video: Povratak u zlatno doba avijacije: Otkrivamo čari TWA hotela na najpoznatijem aerodromu u svetu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>