• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prinudno sletanje Airbusa A350: Kad problemi sa stomakom izazovu "biološku opasnost"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pilot Airbusa A350 je posledice po kabinu aviona okarakterisao kao biološku opasnost i zatražio prinudno sletanje

  • 0
Delta Air Lines Airbus A350, Avion Foto: Shutterstock

Let DL194 kompanije Delta Air Linesa između Atlante (ATL) i Barselone (BCN) morao je biti preusmeren nakon što su piloti prijavili "biološku opasnost" u putničkoj kabini.

Naime, jedan od putnika je na letu u petak 1. septembra imao slučaj veoma intenzivne dijareje zbog čega je - da čitaoci izvine - "uneredio" avion. Posada Airbusa A350 je obavestila kontrolu letenja o situaciji u avionu i zatražila da se vrati nazad u Atlantu.

Piloti su situaciju okarakterisali kao "biološku opasnost" zbog čega im je kontrola dala dozvolila povratak na aerodrom Hartsfield-Jackson. Podaci servisa za praćenje letova FlightRadar24 ukazuju da se u trenutku incidenta avion nalazio iznad Virdžinije.

Delta Air Lines je izdao saopštenje povodom incidenta na letu DL194 i poručio da je avion bio preusemeren zbog medicinskog stanja jednog putnika kao i da je letelica nakon sletanja u Atlantu očišćena.

Kako je to zvučalo u komunikaciji pilota i kontrole leta, poslušajte samo: "..ne, imamo situaciju sa biološke opasnosti. Jedan od putnika je imao dijareju svuda po avionu" rekao je pilot aviona.

Airbus A350 koji je tog dana obavljao let ka Barseloni star je sedam godina i ima registracionu oznaku N570DZ. On je nakon dezinfekcije u Džordžiji ponovo poleteo ka katalonskom gradu i stigao na svoje odredište narednog dana sa ukupno osam sati kašnjenja.

(Aero.rs/AŠ)

Video: LEGO Concorde: Poslastica za kolekcionare

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>