• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tek isporučeni A330neo udarilo aerodromsko vozilo, trup teško oštećen

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada će letelica da se vrati u saobraćaj za sada nije poznato

  • 2
Airbus A330neo Condor Airlines

Ni mesec dana nakon što je isporučen iz fabrike, potpuno novi Airbus A330neo kompanije Condor morao je biti prizemljen nakon nezgode na aerodromu u Frankfurtu (FRA).

Aerodromsko vozilo za utovar i istovar tereta je prošle srede iz još uvek nepoznatih razloga udarilo u Condorov A330-900 dok je letelica bila parkirana na gejtu terminala. Usled siline udara nastala je velika rupa u trupu aviona, a isti je nakon incidenta privremeno izbačen iz redovnog saobraćaja.

U avionu nije bilo putnika u trenutku sudara, a nisu prijavljene ni povrede posade ili radnika.

Oštećeni avion (MSN 1958) ima registraciju D-ANRB i u flotu Condora je ušao 2. septembra. Avion je prvobitno naručila kompanija Garuda Indonesia ali ga ona nije preuzela, pokazuju podaci sajta Planespotters.

Kada bi letelica mogla da se vrati u saobraćaj za sada nije poznato. U prilog brzom povratku vazduhoplova svakako ne ide činjenica da globalna avijacija trenutno ima velikih problema sa lancem snadbevanja i kapacitetima radionica za popravku aviona.

Airbus A330neo je potpuno novi tip aviona u floti nemačke avio-kompanije, a prvi primerak letelice Condor je preuzeo u decembru prole godine. Kompanija u svojoj floti za sada ima deset A330-900 i očekuje isporuku još osam letelica istog tipa.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Otvorena nova poslovnica AirSerbia u TC "Galerija"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realnost

    5. oktobar 2023. | 21:21

    Nema toga što super lepak ne rešava, još ako je onaj look tide, samo da ne zalepe gume, ostati će tu, samo izbegavaju zbog cene, treba im baš dosta tuba!!!

  • Pero

    4. oktobar 2023. | 17:41

    Sad kad se ispostavi da je to vozio neki Srbin. Nece da plate osoblje na aerodromu , e sad ima da se puše

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>