• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nebeski glamur prošlog veka: Visoka moda Jugoslovenskog Aerotransporta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na takmičenju u Parizu, među 23 vodeće avio-kompanije, JAT-ove uniforme za kabinsku posadu osvojile su 1. mesto za najelegantniju uniformu

  • 2
JAT stjuardese Air Serbia

Kako izgledaju najnovije uniforme British Airways mogli ste juče da vidite i pročitate na Aero.rs a srpska nacionalna avio kompanija Air Serbia podsetila nas je na nebeski glamur druge polovine prošlog veka i stjuardese i stjuarde Jugoslovenskog aerotransporta koji su svojom gradioznošću i elegancijom mamili uzdage kako u avionu tako i na skoro svim kontinentima gde su leteli avioni sa zastavom SFRJ na repu.

U slavljeničkom raspoloženju povodom deset godina poslovanja pod sadašnjim imenom, odnosno rebrandiranja i restruktuiranja nekadašnjeg Jat Airwaysa, Air Serbia objavila je na svojim društvenim mrežama dva reela sa fotografijama posada JAT iz perioda od samih početaka vazdušnog saobraćaja posle drugog svetskog rata do kraja '80-ih godina prošlog veka.

"Ove uniforme nisu samo odeća, one su važan deo našeg neverovatnog putovanja. Kao što se tih decenija širila naša mreža destinacija, tako se isto izgled uniformi kabinskih posada kretao od klasičnog ka modernom", kažu u nacionalnoj avio kompaniji očigledno ponosni na tradicuju.

Na takmičenju u Parizu, među 23 vodeće avio-kompanije, JAT-ove uniforme za kabinsku posadu osvojile su 1. mesto za najelegantniju uniformu, podseća Air Serbia

(Aero.rs/SI)

Video: St Martin - Princess Juliana Airport: Prelepa Marija "hvata" avione

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM(68)

    6. oktobar 2023. | 14:43

    Da, ali to beše JAT. One letele na Daglasu a sada ove na Boingu. Moda ostala ista ili malo lošija ali zar se mogu porediti avioni Daglas D-9 i D-10 sa Boingom? One su putnicima bile društvo da nadoknadi prema sadašnjim avionima skučeni i manje kvalitetan let.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>