• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvi kod Talibana: flyDubai najavio redovne letove za Kabul

Vreme čitanja: oko 1 min.

flyDubai je jedina strana avio-kompanija koja će održavati redovan saobraćaj ka Avganistanu

  • 0
flyDubai Salinger Igor

Avio kompanija flyDubai postaće prva svetska avio-kompanija koja će obnoviti letove za Kabul nakon što su Talibani preuzeli kontrolu nad Avganistanom.

Niskotarifni avio-prevoznik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata saopštio je da će nakon dve godine pauze ponovo početi da saobraća na liniji između Dubaija (DXB) i Kabula (KBL). flyDubai je svoj povratak u glavni grad Avganistana zakazao za 15. novembar i najavljuje da će opsluživati Kabul sa dva dnevna leta.

Na liniji ka jednom od najopasnijih gradova na svetu saobraćaće Boeinzi 737. Polasci iz Dubaija zakazani su za 04:25 i 09:50 dok će povratni letovi poletati iz Kabula u 09:30 i 14:55.

flyDubai je jedina strana avio-kompanija koja će održavati redovan saobraćaj ka Avganistanu.

Nakon povlačenja američkih oružanih snaga iz Avganistana sredinom 2021. godine i dolaska Talibana na vlast, zemlja se našla u izolaciji. Strani prevoznici poput Turkish Airlinesa, Emiratesa i Qatar Airwaysa odlučili su da obustave saobraćaj ka Kabulu usled velike neizvesnosti i opasnosti.

Jedinu vezu sa svetom Avganistanu pružaju dve domaće avio-kompanije Kam Air i Ariana Afghan Airlines sa skromnom mrežom letova ka nekoliko destinacija u zemlji i svetu.

flyDubai Salinger Igor
Podaci servisa za praćenje letova FlightRadar24 pokazuju da je najfrekventnija linija iz Kabula upravo ona za Dubai do koje domaći prevoznici lete 16 puta nedeljno. Uprkos konkurenciji dve kompanije, flyDubai bi mogao da ima veliki uspeh na liniji za Kabul zbog činjenice da preko svog čvorišta u Dubaiju nudi konekcije ka preko stotinu destinacija širom sveta.

flyDubai je prisutna i u regionu i trenutno spaja Dubai sa Beogradom (BEG), Sarajevom (SJJ), Zagrebom (ZAG) i Ljubljanom (LJU).

(Aero.rs/AŠ)

Video: Prince Aviation Open Day 2023, aerodrom Ečka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>