• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Beograd domaćin svetskog samita o avijaciji CAPA 2024 i SEAS2024 konferencije

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

CAPA je deo Aviation Week Network koja je nastala iz jednog od najreferentnijih globalnih medija iz oblasti avijacije i vazduhopovstva, Aviation Week and Space Technology

  • 0
Boeing 737 Salinger Igor

Beograd će u novembru iduće godine biti domaćin Svetskog samita o avijaciji CAPA 2024, koji je referentni događaj za globalnu turističku industriju, otkrio je na otvaranju konferencije Aviation Day South East Europe generalni direktor srpske nacionalne avio-kompanije Air Serbia Jirži Marek.

Marek je rekao da će se na tom skupu u novembru 2024. u prestonici Srbije, okupiti generalni direktori avio-kompanija, rukovodioci, profesionalci iz komercijalnog sektora avijacije i svi drugi zainteresovani iz sektora vazduhoplovstva.

"Beograd će biti domaćin ovog događaja nakon Abu Dabija, koji će ove godine ugostiti ključne ljude globalne avio-industrije", kaže Marek i dodaje da Air Serbia ima za cilj da u narednim godinama u Srbiju "dovede" što je moguće više događaja vezanih za avijaciju.

On je naglasio da CAPA nudi mogućnosti umrežavanja i dubinski uvid u probleme i trendove u avio-industriji. Registracija za učešće na događaju već je moguća na sajtu CAPA

Aerodrom Beograd Air Serbia Salinger Igor
CAPA je deo Aviation Week Network koja je nastala iz jednog od najreferentnijih globalnih medija iz oblasti avijacije i vazduhopovstva, čuvenog Aviation Week and Space Technology koji je u vreme "papirnatih" medija bio jedan od najčitanihih nedeljnika iz ovih oblasti.

Od svog osnivanja 1990. godine CAPA je razvio ogromnu globalnu mrežu istraživača i analitičara avijacije lociranih širom Evrope, Severne Amerike, Azije i Australije.

Glavni grad Srbije će u prvoj polovini 2024. biti domaćin i regionalne konferencije SEAS2024 - Southeast Europe Aviation Summit, najavio je u svom obraćanju na jučerašnjoj konferencije Petar Vojinović iz TangoSix Events. U predpandemijskom periodu SEAS je bio dobro posećena i odlično organizovana vazduhoplovna konferencija, a 2021. je održan u "hibridnom" režimu, odnosno online, bez učešća publike.

(Tanjug.rs/Aero.rs/SI)

Video: Aviation Day South East Europe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>