• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Air Serbia: Bezbednosna situacija sve složenija, moguće privremeno obustavljanje letova za Izrael

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija je već tokom prvih dana rata obavila i dodatne, čarter letove kojima su državljani Srbije evakuisani iz Izraela

  • 2
Air Serbia A320 Salinger Igor

Srpska nacionalna avio-kompanija saopštila je danas da bi letovi ka Tel Avivu uskoro mogli biti obustavljeni, barem privremeno.

Iz Air Serbie poručuju da prate bezbednosnu situaciju u Izraelu i da prilagođavaju svoje planove za obavljanje letova ka aerodromu Ben Gurion u Tel Avivu.

Zbog "sve složenije situacije", postoji mogućnost da linija između Beograda i Tel Aviva uskoro bude privremeno ukinuta te je avio-kompanija apelovala na putnike da svoje letove obave u najkraćem mogućem roku.

"Bezbednost putnika i članova posade najvažniji je prioritet za Air Serbiu", navodi se u saopštenju avio-kompanije.

Air Serbia Salinger Igor

Letove sa aerodroma Tel Aviv su u danima nakon početka ratnih dejstava obustavili mnogi svetski prevoznici. Iberia, British Airways, Virgin Atlantic, Aegean, Air France i United Airlines samo su neke od avio-kompanija koje su suspendovale saobraćaj ka najvećem izraelskom gradu.

Sa druge strane, Air Serbia je odlučila da nastavi da leti za Ben Gurion. Kompanija je već tokom prvih dana rata obavila i dodatne, čarter letove kojima su državljani Srbije evakuisani iz Izraela.

Air Serbia obavlja četiri nedeljna leta ka Tel Avivu - svakog ponedeljka, utorka, četvrtka i nedelje.

Podaci sajta avio-kompanije ali i servisa za praćenje letova FlightRadar24 ukazuju da će se letovi za Izrael nastaviti i tokom naredne nedelje. Zbog neizvesnosti situacije na Bliskom istoku, postoji mogućnost da se planovi promene.

El Al Boeing 737 Shutterstock

Aerodrom Tel Aviv trenutno opslužuju domaći prevoznici i svega nekolio stranih. Pored Air Serbie, letove za Izrael obavljaju još i Red Wings, flyDubai, Hainan Airlines, FlyOne i EuroAtlantic Airways.

Domaće avio-kompanije poput El Ala i Israir Airlinesa trenutno su glavna veze Izraela i ostatka sveta. Pored evakuacije stranaca, izraelski prevoznici takođe vraćaju svoje državljane u domovinu.

(Aero.rs)

Video: Air Serbia Airbus A330

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja iz Izraela

    20. oktobar 2023. | 19:43

    Ukidate letove jer nema vise toliko putnika koliko je bilo ranije., pa vam se ne isplati… Situacija za letove je sada mnogo bolja nego sto je bila kada ste leteli u sred raketiranja i rakete padale na svako pola sata…

  • Maja

    20. oktobar 2023. | 01:08

    A za Egipat ... po nekoliko aviona nedeljno ide za Egipat sa nasim ljudima ... moze li neko da se oglasi i tim povodom ?!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>