• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova avio-kompanija na evropskom nebu: Lufthansa City Airlines

Vreme čitanja: oko 1 min.

City Airlines će nuditi istu uslugu kao i Lufthansa, obećava nemačka avio-kompanija

  • 0

City Airlines ime je najnovije je avio-kompanija koja će se pridružiti  Lufthansa grupi.

Nemački nacionalni avio-prevoznik danas je saopštio detalje u vezi sa novim prevoznikom koji će početi sa radom sredinom naredne godine.

City Airlines obavljaće letove iz Frankfurta (FRA) i Minhena (MUC), a u svojoj floti će imati avione Airbus A319. Iz Lufthanse poručuju da je u razmatranju i nabavka Airbusa A220 kao i Embraer aviona.

Avio-kompanija već ima dozvolu za rad, odnosno sertifikat vazduhoplovnog operatera (Air Operator Certificate - AOC) te će tokom sledeće letnje sezone započeti operacije. City Airlines će kao i već postojeća regionalna podružnica Lufthansa CityLine prevoziti putnike do glavnih čvorišta matične avio-kompanije.

Lufthansa Airbus A319 Shutterstock
Putnici će u Frankfurtu i Minhenu moći da presedaju na druge letove Lufthanse, njenih drugih avio-kompanija i partnerskih prevoznika. City Airlines će nuditi istu uslugu kao i Lufthansa, obećava nemačka avio-kompanija.

Lufthansa će započeti sa regrutacijom osoblja već u novembru, a kompanija će zapošljavati i one kandidate koji ne vladaju nemačkim jezikom.

„Sa City Airlines želimo da stvorimo izglede za naredne decenije i obezbedimo održiva radna mesta u Nemačkoj. Ovo je jedini način za nas da rastemo i ojačamo čvorišta u Minhenu i Frankfurtu,“ izjavio je Jens Felinger, generalni direktor City Airlinesa.

Lufthansa Grupa pod svojim okriljem ima veliki broj avio-kompanija. Pored same Lufthanse, nemačkoj porodici pripadaju i Austrian Airlines, Swiss, Brussels Airlines, Air Dolomiti, Eurowings i od nedavno Discover Airlines.

Regionalne letove obavlja i Lufthansa CityLine sa flotom od 56 aviona.

(Aero.rs/AŠ)

Video: ATR72-600 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>