• 4

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nove uniforme Air Serbia: Elementi tradicije i kulture sa poznatim simbolima avio-kompanije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od ponoći 27. oktobra, odnosno od prvih jutarnjih letova, uniforme nose članovi kabinske i letačke posade i zaposleni u zemaljskim službama kompanije

  • 4
Marija Stw @cosmic.girl.5

Srpska nacionalna avio-kompanija predstavila je sinoć, na proslavi povodom 10 godina od prvog leta pod sadašnim imenom Air Serbia, nove uniforme za svoje osoblje.

Novi dizajn je spoj motiva srpskog kulturnog nasleđa sa prepoznatljivim kompanijskim simbolima Air Serbia.

Air Serbia nove uniforme Air Serbia
Od ponoći 27. oktobra, odnosno od prvih jutarnjih letova, uniforme nose članovi kabinske i letačke posade, zaposleni u zemaljskim službama kompanije, Premijum salonu, kao i agenti prodaje u poslovnicama avio-kompanije.

Uniforme su jedan od simbola svake avio-kompanije, pa se njihovom dizajnu pristupa veoma ozbiljno, podseća Air Serbia i dodaje da je povodom organizovala konkurs na koji se prijavio veliki broj modnih kreatora.

Pobedničku kreaciju, odnosno ideju "koja ujedno najviše odgovara potrebama nacionalne avio- kompanije" dala je modna kreatorka Milena Bojić.

“Izgled uniforme je prvo što putnici vide, međutim za članove kabinske i letačke posade Er Srbije funkcionalnost je apsolutni prioritet. Na osmišljavanju i usavršavanju uniformi radili smo više od šest meseci. Potrudila sam se da kreiram uniforme koje su vizuelno atraktivne i ujedno komforne. Nadam se da sam u tome i uspela“, kaže Milena Bojić.

Promena uniformi Air Serbia planirana je u sklopu obeležavanja decenije poslovanja kompanije.

Air Serbia Salinger Igor
Jirži Marek, generalni direktor avio-kompanije kaže da su nove uniforme u potpunosti u skladu sa suštinom Air Serbia: "Naša kompanija u poslovanju neguje jedinstven spoj tradicionalnog i modernog. Ponosni na slavnu prošlost, gledamo u budućnost. S tom idejom stvarane su i nove uniforme. One nose elemente srpske tradicije i kulture, a ujedno su elegantne i savremene. Uveren sam da će ih naše koleginice i kolege s ponosom nositi i biti svojevrsni ambasadori svoje zemlje i srpske nacionalne avio-kompanije“, ističe Marek.

Po dizajnu Milene Bojić nove uniforme Air Serbia sašio je Luss textile. Toke je izradio studio Ercegovac, a marame i šapke Tribeka, navodi avio kompanija

(Aero.rs/SI)

Video: Routes World 2023: Fokus na azijskom tržištu i održivosti avio-saobraćaja, Air Serbia ima potencijal

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daca

    27. oktobar 2023. | 12:06

    Prelepo! 😍

  • M

    27. oktobar 2023. | 12:47

    Lepo, ali nije funkcionalno, postoje međunarodni standardi koji moraju biti ispoštovati, prvensteno iz bezbednosni razloga.

  • Ika

    29. oktobar 2023. | 16:07

    Svaka čast, Air Serbia! Ponosna sam!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>