• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Italijani planiraju osvajanje Bliskog istoka: Najavljeni letovi ITA Airways za Rijad, Akru, Kuvajt i Džedu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Italijanski avio-prevoznik najavio je pet novih dugolinijskih letova u 2024. godini ka Rijadu, Akri, Kuvajtu, Dakaru i Džedi

  • 0

Kompanija ITA Airways koja je kao nacionalni avio prevoznik nasledila Alitaliu posle bankrota pre dve godine, namerava da značajno poveća broj letova ka Africi i Aziji.

Ovo je potvrđeno na nedavno održanom sajmu TTG Travel Experience u italijanskom gradu Riminiju, prenosi Aviopress.

Prva od pet međunarodnih linija rezervisana je za Rijad (RUH) - maju naredne godine avion ITA Airways-a će obaviti prvi ka ovom gradu sa rimskog aerodroma Fiumicino (FCO).

Mesec dana kasnije, letelice ITA ervejza planirano je da polete ka Akri (ACC) i Kuvajtu (KWI).

ITA Airways Shutterstock

U drugoj polovini 2024. ITA Airways namerava da otvori još dve linije: Najpre Rim - Dakar (DSS) u julu, a potom i Rim - Džeda (JHH) u oktobru.

Uvođenjem tih letova ITA ervejz će završiti svoje širenje u dugolinijskom saobraćaju (long-haul). Svi letovi koji traju od šest do 12 sati ulaze u ovu kategoriju.

ITA ervejz će ovim linijama ući u tržišnu utakmicu sa drugim avio-prevoznicima, a glavni konkurenti na rutama ka Saudijskoj Arabiji biće Wizz Air i Saudia, dok će na liniji ka Kuvajtu ITA ervejz morati da parira ponudi kompanije Kuwait Airwaysa.

Imajući u vidu na to da između Akre i Rima u ovom trenutku ne postoje letovi, kao i da između Italije i Dakara za sada postoji samo jedan let nedeljno (obavlja ga kompanija Neos), posao osvajanja tržištaza ITA Airways će na ovim destinacijama biti olakšan.

Iako ITA sada ima 79 vazduhoplova, među kojima je i veliki broj širokotrupnih aviona Airbus A350 koji su nedavno isporučeni kompaniji, još uvek nije objavljeno kojim letelicama će ova kompanija da obavlja planirane letove ka Africi i Aziji.

(Aero.rs/AB)

Video: Uniforme stjuardesa i stjuarda JAT i Air Serbia kroz vreme

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>