• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Air Montenegro: prevezao skoro 400 hiljada putnika, povećanje od 36 posto

Vreme čitanja: oko 1 min.

Među najpopularnijim destinacijama bili su Beograd, Istanbul i Tel Aviv

  • 0
Air Montenegro Salinger Igor

Crnogorska nacionalna avio-kompanija Air Montenegro je u prva tri kvartala 2023. godine zabeležila dobre operativne rezultate i uspela da ostvari profit.

Air Montenegro je u periodu od 1. januara do 30. septembra ostvario dobit 3,8 miliona eura, što je za 3,6 miliona više u odnosu na predviđeni plan za 2023. godinu, saopštila je avio-kompanija.

Kako saopštava Air Montenegro, u prvih devet meseci prevezeno je 397.361 putnika što predstavlja povećanje od 36% u odnosu na isti period prošle godine.

U prva tri kvaratala Air Montenegro je u redovnom i čarter saobraćaju obavio 4.712 letova, odnosno 1.280 više nego u periodu od januara do oktobra 2022. godine, navodi se na sajtu crnogorske avio-kompanije.

Prevoznik tvrdi da su među najpopularnijim destinacijama u njegovoj mreži bili Beograd, Istanbul, Tel Aviv, Ljubljana, Pariz, Cirih, Prag, Kišinjev, Bratislava i Frankfurt.

Linije ka Kišinjevu, Brnu, Katovicama, Pragu, Istanbulu, Ržešovu, Talinu ostvarile su najbolju popunjenost putničke kabine, a takvi rezultati ne bi trebali da čude imajući u vidu da se uglavnom radi o čarter destinacijama.

Crnogorska avio-kompanija navodi da je tokom većeg dela protekle letnje sezone letela sa pet aviona.

Air Montenegro Salinger Igor
U narednoj godini Air Montenegro bi mogao da koristi još veći broj aviona, a portal Aero.rs je nedavno preneo vest o tenderu za nabavku dodatnih letelica kao i o iznajmljivanju jednog A320 od Trade Aira.

Sva tri nacionalna avio-prevoznika na prostoru nekadašnje Jugoslavije ove godine beleže dobre finansijske rezultate. Air Serbia kao najveća avio-kompanija u regionu je u prvom polugodištu priijavila da je ostvarila profit od preko 20 miliona evra dok je Croatia Airlines prva tri kvartala završila u plusu od 7,1 milion evra.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Otkrila šta kratko voli da popije kad je niko ne gleda: Rada grmi u providnoj haljini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>