• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Air Albaniji navodno zaplenjena imovina, avio-kompanija demantuje tvrdnje medija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Navodna zaplena imovine samo je jedan od problema sa kojima se prevoznik iz Albanije trenutno suočava

  • 0
Air Albania avion Shutterstock /EvrenKalinbacak

Albanska nacionalna avio-kompanija Air Albania trenutno se suočava sa velikim problemima nakon što je sud naložio zaplenu dela njene imovine. Prevoznik leti sa trećinom svoje flote i bori se sa velikom konkurencijom na domaćem tržištu.

Avio-kompaniji Air Albania prošle nedelje zaplenjen je deo imovine zbog neizmirenih dugova, preneo je albanski portal Ora News. Pored samog prevoznika, sud je prošle nedelje doneo odluku i o zapleni imovine Sinana Isika koji se od 2018. pa sve do kraja prošle godine nalazio na poziciji zamenika generalnog direktora Air Albanije.

Avio-kompanija je demantovala pisanje lokalnih medija i navela da ni jedan avion nije zaplenjen niti račun blokiran, piše državna novinska agencija ATA.

Navodna zaplena imovine samo je jedan od problema sa kojima se prevoznik iz Albanije trenutno suočava. Evropske niskotarifne avio-kompanije poput Ryanaira i Wizz Air nedavno su otvorile veliki broj novih linija iz Tirane i smanjili tržišni udeo Air Albanije na njenom "domaćem terenu".

U floti prevoznika trenutno se nalazi jedan Airbus A319 kao i dva A320. Podaci servisa za praćenje letova FlightRadar24 ukazuju da jedan A320 trenutno nije aktivan i da se već duže vremena nalazi u Istanbulu.

Budućnost avio-kompanije ostaje neizvesna u svetlu velike borbe za jačim evropskim konkurentima ali i pravnim problemima sa kojima se suočava. Prevoznik je u većinskom vlasništvu Albanije dok manji udeo drži njen partner Turkish Airlines.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Albanska voditeljka pimplovala u štiklama i polupala kafić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>