• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ofarbajte Airbus A220: airBaltic pozvao umetnike da dizajniraju specijalno bojenje za avion!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pravila konkursa su jednostavna - neophodno je dizajnirati adekvatnu šemu bojenja za trup aviona. Izgled vingleta i motora ne treba osmišljavati

  • 0
Air Baltic Shutterstock

Letonska nacionalna avio-kompanija airBaltic objavila je konkurs za dizajn specijalne šeme bojenja za njen pedeseti avion.

Prevoznik iz Rige bi u novembru 2024. godine u svoju flotu trebao da primi pedeseti Airbus A220-300, a kako bi adekvatno proslavio ovaj važan događaj pozvao je sve umetnike i kreativne pojedince da osmisle šemu bojenja za novi avion.

Pravila konkursa su jednostavna - neophodno je dizajnirati adekvatnu šemu bojenja za trup aviona. Izgled vingleta i motora ne treba osmišljavati.

Air Baltic Salinger Igor
Traži se kreativno i smisleno rešenje čiji će autor biti nagrađen vaučerom od 3.000 evra. Avio-kompanija navodi da će se ime umetnika naći na trupu letelice i obećava im medijski publicitet.

Konkurs traje do 12. decembra i neophodno je poslati dizajn letelice spreda, sa leve i desne strane. O pobedniku će odlučivati članovi airBalticovog programa lojalnosti koji će od 19. decembra do 4. januara glasati za najbolje rešenje.

Uputstvo za prijavu moguće je pronaći na sajtu avio-kompanije.

airBaltic je letonska avio-kompanija koja u svojoj floti ima 45 Airbusa A220-300, pokazuju podaci sajta Planespotters.net. Prevoznik je jedan od najvećih svetskih korisnika ovog tipa letelice u svetu, a nedavno je naručio 30 dodatnih letelica.

Avio-kompanija je poznata po svojim zanimljivim šemama bojenja inspirisanim bojama zastava Letonije, Litvanije i Estonije.

(Aero.rs)

Video: Antonov Airlines An-124

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>