• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zapalio se motor tokom leta: Boeing 737 sa 199 osoba morao prinudno da sleti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svih 199 putnika i članova posade bezbedno su napustili avion, a vatrogasna služba na aerodromu ugasila je požar koji je zahvatio jedan od motora aviona starog osam godina

  • 0

Avion kompanije United Airlines na letu 551 morao je prinudno da sleti zbog požara na jednom od motora, javljaju američki mediji.

Boeing 737-900 (N62892, fabrički broj 42195) kompanije United Airlines (UA) na letu od aerodroma Njuark u Nju Džersiju (EWR) do međunarodnog aerodroma Denver u Koloradu (DEN) morao prinudno da sleti na aerodrom Dvajt D. Ajzenhauer (ICT) u Vičiti, Kanzas, navodi se u saopštenju američke Federalne uprave za vazduhoplovstvo (Federal Aviation Administration - FAA).

Svih 199 putnika i članova posade bezbedno su napustili avion, a vatrogasna služba na aerodromu ugasila je požar koji je zahvatio jedan od motora aviona starog osam godina. Jedan od putnika na ovom letu rekao je je da je kroz prozor aviona video požar i "da je tada počeo da šalje poruku svojoj porodici".

"Let naše kompanije morao je zbog mehaničkih problema na desnom motoru da bude preusmeren na aerodrom Vičita. Avion se bezbedno prizemljio, a dočekale su ga hitne službe aerodroma. Putnici su napustili vazduhoplov normalno i nije bilo povređenih", izjavio je portparol avio-kompanije saopštio je za Fox News Digital

Kompanija je na aerodrom u Vičiti poslala zamensku letelicu istog tipa (N61886), koja je stigla na planirano odredište u Denveru sa 5.5 sati zakašnjenja u odnosu na originalno vreme sletanja leta 551.

(Aero.rs)

Video: Antonov Airlines An-124

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>