• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sindikat kabinskog osoblja odobrio novi kolektivni ugovor: Veće plate i više pogodnosti za posade

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čak 79,1 odsto članova Sindikata kabinskog osoblja Kapers glasalo je za novi kolektivni ugovor koji stupa na snagu prvog dana sledeće godine. Brojni benefiti očekuju sve koji rade najmanje tri godine za ovog avio-prevoznika

  • 0
SWISS crew Swiss International Air Lines

Članovi Kapersa, sindikata kabinskog osoblja u kompaniji SWISS (Swiss international Air Lines, LX), prihvatili su uslove koji su propisani novim kolektivnim ugovorom koji stupa na snagu 1. januara 2024.

Ova odluka doneta je nakon što je 79,1 odsto članova sindikata glasalo za usvajanje ponuđenog kolektivnog ugovora.

Novi dokument označava konačnu prekretnicu u oporavku kompanije SWISS nakon pandemije korona virusa i postavlja čvrstu osnovu za uspešnu budućnost, saopštila je švajcarska nacionalna avio-kompanija

Kolektivni ugovor koji stupa na snagu prvog dana 2024. "pruža članovima kabinskog osoblja kompanije razna poboljšanja kako u novčanom pogledu, tako i u pogledu poboljšanja kvaliteta života", navidi SWISS.

Avion Boing Swiss Air Lines Boeing 777 Shutterstock

Švajcarski avio prevoznik se obavezao da će uložiti uložiti ukupno 200 miliona švajcarskih franaka (CHF) u navedene beneficije za oko 3.500 članova sindikata Kapers u narednih pet godina.

Prema odredbama ugovora, osnovna plata svih članova sindikata biće uvećana za 400 CHF mesečno, a u dalja povećanja biće uračunata i inflacija od 2%. Takođe, nakon tri godine provedene u kompaniji, članovi sindikata Kapers moći će da biraju da li žele da primaju varijabilnu kompenzaciju koja će zavisiti od poslovnih rezultata ovog avio-prevoznika, ili garantovanu 13. platu. 

Kolektivnim ugovorom za 2024. predviđeno je i da se raspored dužnosti objavljuje 18. u mesecu za sledeći mesec, kako bi mogli bolje da isplaniraju privatni život. U to će biti uračuto i šest slobodnih dana mesečno.

(Aero.rs)

Video: Dubai Airshow 2023: Kineske akrobacije na nebu u šarenilu boja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>