• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od jula do septembra 2024: Kompanija Cyprus Airlines otvara sezonski let za Dubrovnik

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ponedeljkom i petkom sa aerodroma Larnaka Airbus A220 leteće za treći najprometnijji aerodrom u Hrvatskoj koji je prošle godine imao više od 2,1 miliona putnika

  • 0
avion Cyprus Airlines Shutterstock

Aerodrom Ruđer Bošković (DBV) smešten u Ćilipima nadomak "bisera Jadrana", postaje sve atraktivnija destinacija za avio-prevoznike, naročito tokom letnje sezone.

Cyprus Airways (CY) objavio je da otvara liniju između Larnake (LCA) i Dubrovnika koja će saobraćati od 1. jula do 6. septembra ponedeljkom i petkom.

Na liniji između međunarodnog aerodroma Larnaka i Dubrovnika leteće avioni Airbus A220-300 koji mogu da prevezu 138 putnika.

Aerodrom Dubrovnik Shutterstock

Ovo je 21. nova linija aerodroma Dubrovnik za 2024. godinu, javlja Zamaero.

Aerodrom Dubrovnik napravljen je 1962. godine. Od 2023. nosi ime Začna luka Ruđer Bošković i treći je aerodrom u Hrvatskoj po broju putnika nakon Zagreba (ZAG) i Splita (SPU). Prošle godine dubrovačka vazdušna luka registrovala je 2,149,181 putnika.

Avio-prevoznik Cyprus Airways kao nacionalna avio-kompanija Kipra, osnovana je u septembru 1947. U januaru 2015. ova kompanija je prestala sa radom.

Godinu i po dana kasnije prava na korišćenje imena i brenda Cyprus Airways otkupila je kompanija Charlie Airlines - koju je osnovao Vladislav Filev, suvlasnik ruske kompanije S7 Airlines. 

U aprilu 2021. malteška kompanija SJC Group otkupila je Cyprus Airways, a u novembru 2022. kompanija Arcosjet je otkupila 100 % udela avio-prevoznika iz Larnake.

Flotu kompanije Cyprus Airways trenutno čine četiri aviona Airbus A220 (dve letelice) i Airbus A320 (dve letelice).

(Aero.rs)

Video: St Martin - Princess Juliana Airport: Prelepa Marija "hvata" avione

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>