• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Air Serbia proširuje flotu: Postignut dogovor sa lizing kućom o zakupu dodatnih ATR 72

Vreme čitanja: oko 1 min.

Datum isporuke tri ATR 72-600 za sada nije poznat ali je Air Serbia ranije saopštila da bi dodatni regionalni avioni mogli biti isporučeni već u prvom kvartalu 2024. godine

  • 0
Air Serbia Salinger Igor

Srpskoj nacionalnoj avio-kompaniji Air Serbia (JU) uskoro treba da budu isporučena tri dodatna ATR 72 aviona. Flota regionalnih turboelisnih vazduhoplova će se nakon dolaska letelica povećati na čak deset.

Lizing kuća Nordic Aviation Capital potvrdila je da je sa Air Serbiom postigla dogovor o zakupu tri ATR 72 i to u verziji -600, preneo je Ex-Yu Aviation News. Novi avioni treba da pomognu srpskom prevozniku da otvori dodatne regionalne linije kao i da poveća broj polazaka na već postojećim rutama.

Datum isporuke tri ATR 72-600 za sada nije poznat ali je Air Serbia ranije saopštila da bi dodatni regionalni avioni mogli biti isporučeni već u prvom kvartalu 2024. godine.

U floti Air Serbie trenutno se nalazi sedam ATR 72-600 starih u proseku 8.7 godina, pokazuju podaci sajta ch-aviation.com. Nakon dolaska letelica Nordic Aviation Capitala, flota će biti povećana na deset ATR 72-600.

Air Serbia ATR72 YU-ALT Salinger Igor

Air Serbia, odnosno njeni prethodnici JAT i Jat Airways, već decenijama koriste ATR avione. Prvi primerci manjih ATR 42 isporučeni su avio-kompaniji JAT krajem osamdesetih godina i prevoznik je do danas koristio više verzija letelica francusko-italijanskog proizvođača.

Tokom i neposredno nakon pandemije korona virusa, Air Serbia je iz flote izbacila sve starije ATR 72-200 i 72-500, zamenivši ih sa znatno modernijim i efikasnijim ATR 72-600.

(Aero.rs)

Video: ATR72-600 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>